Finalist: Showgroep Let’s Do It! (Meijel)

Finalist: Showgroep Let’s Do It! (Meijel)

We stellen je de 5 finalisten voor van As ich mer danse kin.

Wat is de beste dansgroep van Limburg? 5 dansgroepen strijden in de finale van het nieuwe tv-programma 'As ich mer danse kin' om de titel, maar vooral om de hoofdprijs: de winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de in het MECC.

We stellen je de 5 finalisten voor.

Showgroep Let’s Do It! (Meijel)

Showgroep Let’s Do It! bestaat nu 17 jaar. In deze 17 jaar hebben we al veel verschillende podia gezien als het om carnavalsevenementen gaat; diverse herenzittingen, bonte avonden enz. In een (carnavals)seizoen hebben we ongeveer 20 optredens. Elk jaar wordt er een nieuwe dans gemaakt, meestal met een thema/genre. Voor het voorprogramma van het LVK in Kessel is een speciale carnavalsmix gemaakt. Ook hebben we vaker dansen “op maat” gemaakt, zoals slotconcerten Rowwen Hèze 2016, concert Marleen Rutten 2019, pauze-act LVK 2018, harmonieconcerten en theatervoorstellingen.

We zijn altijd op zoek naar uitdagingen en willen graag mensen entertainen. We willen een groter publiek laten zien hoe wij met leuke dans en plezier een toevoeging zijn voor een optreden of zitting. Ook vinden we het erg leuk om op deze manier aan een wedstrijd mee te doen.

Showgroep Let’s Do It! (Meyel)
Showgroep Let’s Do It! (Meyel)

Finale is 28 september 20:00 live vanuit de Muziekgieterij

In de finale zullen de groepen zich niet alleen met een eigen dans presenteren, maar ze zullen ook gekoppeld worden aan een bekende Limburgse vastelaovesartiest. Tweede onderdeel in de wedstrijd is dan ook een optreden samen met een Limburgse zanger of zangeres. Klap op de vuurpijl in de finale is een battle waarin het improvisatievermogen van de groepen op de proef wordt gesteld.

Hoofdprijs is een optreden op de11devande11de in Maastricht én meedansen met een aantal artiesten tijdens de opening van de Limburgse vastelaovend op datzelfde carnavals-evenement.

Verder mag het aanwezige publiek in de zaal meestemmen voor de speciale publieksprijs van As ich mer danse kin: een optreden op de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting op vastelaoves-zaterdag 22 februari 2020 in Venlo.

De finale van ‘As ich mer danse kin’ vindt plaats op zaterdagavond 28 september in de Muziekgieterij in Maastricht en is live te volgen op L1 TV vanaf 20:00.

Je kunt er live bij zijn

Bestel hier je kaarten

De vijf finalisten:

Jury & artiesten

In de jury zitten Kevin Hellenbrand , Helma Lousberg en Tamara Janssen. Optredende artiesten tijdens de finale zijn onder meer Marleen Rutten, Spik & Span, en Andy & Roy.

“As ich mer danse kin” is een initiatief van de Sjeng Kraft Kompenei in samenwerking met de Muziekgieterij en L1. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de site van de Sjeng Kraft Kompenei.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:
Luister non-stop naar de leukste vastelaovesliedjes via L11Alaaf Radio.

Hoensbroek krijgt digitale carnavalsoptocht

Hoensbroek krijgt digitale carnavalsoptocht

't Vastelaovesmonumentenelftal - Nieuwenhagen

't Vastelaovesmonumentenelftal - Nieuwenhagen

Klasjenere met Triangel

Klasjenere met Triangel

't Vastelaovesmonumentenelftal - Welten

't Vastelaovesmonumentenelftal - Welten

LVK-artiesten deden eindelijk eens hun mond open!

LVK-artiesten deden eindelijk eens hun mond open!

L1mburg Centraal: Toch een televisie-uitzending voor de LVK finale

L1mburg Centraal: Toch een televisie-uitzending voor de LVK finale

Logo 1Limburg