Finale van Imagine Netherlands live op L1 Facebook

Finale van Imagine Netherlands live op L1 Facebook

Zondag 13 september vanaf 17:00 live vanuit de Muziekgieterij

Acht acts uit vijf verschillende Nederlandse provincies komen naar Limburg om zich een heel weekend lang klaar te stomen voor de finale van Imagine Netherlands die zondagavond plaatsvindt. 

Tijdens deze finale strijden de Nederlandse deelnemers voor een felbegeerde plek in de internationale finale van Imagine 2021, waar ook finalisten uit landen als Brazilië, Zweden, Zimbabwe en Frankrijk aan deelnemen. 

De finale van Imagine Netherlands zal op zondag 13 september 2020 vanaf 17:00 uur door middel van een livestream op de Facebookpagina's van L1 en 1Limburg, te volgen zijn vanuit de Muziekgieterij, Maastricht.

Bekijk hier L1 Facebook

De finalisten

De acht acts zijn: Curve, Daddy Unchained, Dimoh, Babette Zwinkels, Ben Forte, DEUX MILLE, Redridinghood en Marise den Bakker. Zij zijn geselecteerd door POPnl, een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels en de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. 

Op zaterdag 12 en zondag 13 september krijgen de deelnemers tijdens repetities in Muziekgieterij Maastricht verschillende workshops en coachings om zich voor te bereiden op de finale. 

Op zondagavond tijdens de finale van Imagine Netherlands, wordt één act geselecteerd die als finalist van Imagine Netherlands 2020 doorgaat naar de internationale finale. De rondreizende internationale finale vindt in 2021 plaats met nog acht andere artiesten die in hun land de nationale finale wonnen.

We bieden talent met deze finale een professioneel podium en tevens een fantastisch groot publieksbereik middels een livestream. Paul Moerel (Pop in Limburg)

“Dankzij het internationale netwerk van Imagine en JMI maken we talent zichtbaar in eigen land én het buitenland. We bieden ze met deze finale een professioneel podium en tevens een fantastisch groot publieksbereik middels een livestream. De finale wordt integraal opgenomen en uitgezonden via de websites en social mediakanalen van alle deelnemende POPnl-leden en onze mediapartners Pinguin Radio en 1Limburg”. 

Met uitzondering van tv-producties als Idols of The Voice is er eigenlijk geen groter platform te bedenken waarop je je als jong talent op deze manier kunt laten zien. Bovendien brengen onze deelnemers eigen werk, waarmee we ons onderscheiden ten opzichte van de commerciële tv-programma’s.”, aldus Paul Moerel (Pop in Limburg) over het belang van deelname.

Imagine

Imagine is een programma van JM International, een NGO die zich wereldwijd inzet voor de (talent)ontwikkeling van muziek onder jongeren. JMI heeft leden in meer dan 60 landen en organiseren meer dan 40.000 activiteiten over de hele wereld waarmee ze 6.000.000 jongeren en kinderen bereiken. 

De organisatie, die in 1945 opgericht werd, slaat bruggen tussen sociale, geografische en culturele verschillen en wil op deze manier een internationaal platform creëren waar jongeren en kinderen op een intercultureel niveau van elkaar leren.

Imagine Netherlands wordt mogelijk gemaakt door:

Provincie Limburg, POPnl, Muziekgieterij, M-PX, L1 en 1Limburg. Bij POPnl zijn aangesloten: Kunstloc (Noord-Brabant), CAF (Flevoland), Friesland Pop (Friesland), GRAP (Amsterdam), Popradar (Den Haag), K&C (Drenthe), NH-Pop (Noord-Holland), De Coöperatie (Utrecht), POPGroningen (Groningen), Poppunt Overijssel (Overijssel), Popunie (Rotterdam), ZB (Zeeland) en Pop in Limburg (Limburg).

Volg en deel L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

L1mburg Centraal - 30 september 2020

L1mburg Centraal - 30 september 2020

Op verzeuk op bezeuk: Renée van Wegberg

Op verzeuk op bezeuk: Renée van Wegberg

Op verzeuk op bezeuk: Mgr. Rob Merkx

Op verzeuk op bezeuk: Mgr. Rob Merkx

L1mburg Centraal: Amstel Gold Race alsnog afgelast

L1mburg Centraal: Amstel Gold Race alsnog afgelast

L1mburg Centraal: breder onderzoek nodig bij spookrijdrama A73

L1mburg Centraal: breder onderzoek nodig bij spookrijdrama A73

L1mburg Centraal: hoe sterk is het scenario van Jos Brech?

L1mburg Centraal: hoe sterk is het scenario van Jos Brech?

Logo 1Limburg

BinckBank Tour scheert met tijdrit langs provinciegrens

BinckBank Tour scheert met tijdrit langs provinciegrens

Een korte tijdrit, net over de grens in het Belgische Riemst, is vrijdag het routeboek voor de vierde etappe van de de BinckBank Tour. Daarmee is een oplossing gevonden voor de afgeblazen finish van de wielerronde in Sittard-Geleen.

Programma's