De finale van het LVK 2024 vindt plaats in Maastricht

Afbeelding ter illustratie © L1 - Wendy Vluggen
De 48e finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) zal plaatsvinden in Maastricht.
Op het terrein van het eeuwenoude en monumentale landgoed Vaeshartelt, ten noorden van de stad, wordt een speciaal paviljoen gebouwd. Het is de tweede keer dat in Maastricht een LVK-finale wordt gehouden. De laatste keer was in 2019 in MECC Maastricht georganiseerd door de carnavalsverenigingen van Gulpen en Margraten.
De Sjeng Kraft Kompenei, organisatie van de jaarlijkse De11devande11de, gaat de finale van 2024 samen met de Stichting LVK op vrijdagavond 26 januari organiseren.
Joep Verbugt, voorzitter van de stichting LVK: “De Sjeng Kraft Kompenei presenteerde ons een goed uitgewerkt plan om het LVK te kunnen organiseren op het schitterende landgoed Vaeshartelt in de Limburgse hoofdstad Maastricht. Ze wilde dat per sé in 2024 doen, omdat het op 12 december van dat jaar exact een eeuw geleden is dat componist, tekstschrijver, arrangeur en accordeonist Sjeng Kraft geboren werd. Zodoende is de SKK onze partner in de organisatie geworden.”
Het LVK 2024 start op zaterdag 11 november om 11.11 uur. Dan opent de stichting LVK de digitale postbus op haar website www.stichtinglvk.nl en kunnen tekstschrijvers en/of componisten hun liedje voor komend seizoen insturen. Op zondag 3 december sluit de postbus en start het proces om via de vakjurydag en de halve finales te komen tot 20 finalisten die het podium mogen betreden op buitengoed Vaeshartelt.
Afbeelding ter illustratie © Jean-Pierre Geusens