Filmmaker Maurice Nijsten ontvangt Oeuvre Award

Filmmaker Maurice Nijsten ontvangt Oeuvre Award

Filmmaker Maurice Nijsten is vandaag onderscheiden voor zijn hele oeuvre. Hij vierde vandaag zijn 50 jarig jubileum. In al die jaren maakte hij veel natuurfilms voor de KRO, Natuur in eigen Land, en voor L1, Natuurlijk Limburg. Nijsten werd door de gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus in het zonnetje gezet. De Maurice Nijsten Ouvreprijs wordt niet eenmalig uitgereikt. De prijs van 10 duizend euro gaat iedere twee jaar naar iemand uit de wereld van film en cultuur die Limburg op een bijzondere manier in beeld brengt. Maurice Nijsten zelf is het eerste jurylid.

Viering in De Oude Pastorie in Beek

Tijdens de viering van zijn jubileum was het publiek zondagmiddag welkom in bezoekerscentrum De Oude Pastorie in Beek om de jubilaris te feliciteren. Er werden doorlopend films vertoond en er waren wandelingen uitgezet. Verslaggever Falco Cremers sprak tijdens Sport & Co met diverse gasten, als eerste met zangeres Beppie Kraft.

|

Daarnaast trof hij Gert Geluk, muziekkenner en oud PR-chef van het Limburgs Symphonie Orkest.

|

Verder sprak hij met liedjesschrijver en zanger Guus Steinen.

|

Zoals al gezegd werkte Maurice Nijsten niet alleen in Limburg maar maakte hij ook veel documentaires en films voor de KRO. Uit die tijd kent hij schrijver Frans Tervoort. Falco Cremers sprak met hem.

|

Uiteraard mag Edmond Staal van stichting Het Limburgs Landschap niet ontbreken bij deze viering. Hij werkte veel met Maurice.

|

Niet alleen uit het werkveld zijn mensen speciaal voor Maurice naar Beek afgereisd. Ook vrienden en kennissen uit de buurt staan in de rij om de felicitaties over te brengen.

|

En uiteraard sprak Falco ook met Maurice zelf.

|

Muzikale serenade van De Meuleraatträötesj

Meer over het jubileum van Maurice Nijsten

Dit weekend zendt L1 een Limburg Doc uit over 50 jaar filmmaker Maurice Nijsten. In "Ik wil filmmeneer worden" haalt dochter Fabienne Nijsten samen met haar vader herinneringen op. Hoe bijvoorbeeld vakanties bijna altijd in het teken stonden van de filmplannen van Maurice.

Volg L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

Logo 1Limburg

Programma's