Film over Hardy Mertens, kaarten voor L1-première in Kerkrade

Film over Hardy Mertens, kaarten voor L1-première in Kerkrade

Zaterdag 15 december in Theater Kerkrade

Maurice Nijsten heeft een lange documentaire gemaakt over de Limburgse componist en dirigent Hardy Mertens. Voor de L1-première in samenwerking met Theater Kerkrade zijn nog kaarten beschikbaar. Bestel hier uw kaarten >>

De avond begint met een kort concert van Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide onder leiding van Bart Deckers. Bij deze fanfare liggen de roots van Mertens. De fanfare speelt uiteraard werk van Hardy Mertens. Na de pauze gaat de documentaire in première (80 minuten).

Mertens is geboren en getogen in Nieuwenhagen en woont in Kerkrade. Hij is in de wereld van de blaasmuziek mondiaal bekend, behalve in eigen land. Hij is het grootste deel van het jaar aan het werk in het buitenland, meestal ergens in Europa of Azië.

Meer dan 150 composities van zijn hand worden wereldwijd uitgevoerd. Vooral symfonische blaasmuziek en ook kamermuziek vormen het belangrijkste repertoire. Zijn uitgever levert de bladmuziek in diverse staten van de USA, in talloze Europese landen en verder onder meer in Japan, China, Thailand, Singapore, Maleisië, Australië, Brazilië, Colombia, Mexico en Canada.

Bijna drie jaar hebben Maurice en Dénise Nijsten Hardy Mertens gevolgd, zowel in binnen- als buitenland.

Filmmaker Maurice Nijsten en assistente Dénise Nijsten noemen Hardy Mertens de “Jaap van Zweden van de blaasmuziek", met dit verschil dat Hardy vooral bekendheid geniet als zeer getalenteerd componist.

Bijna drie jaar hebben Maurice en Dénise Nijsten Hardy Mertens gevolgd, zowel in binnen- als buitenland. Zo werden er opnames gemaakt in Singapore en Sardinië, om “dicht op de huid te kruipen” van de hoofdpersoon. Met openhartige gesprekken, prachtige concerten en een uitvoerige kijk in de keuken.

Topdirigent Jan Cober: “Hardy Mertens is muzikale alleskunner. Ik denk dat de blaasmuziekwereld héél erg veel dank verschuldigd is aan al datgene wat hij voor ons heeft gedaan.” En topdirigent Pierre Kuijpers: “Hij is een groot schrijver met zijn prachtige manier van componeren.”

L1-programma Blaaskracht was bij afscheid Hardy Mertens

Logo 1Limburg

Programma's