Film over de kleistekers te zien in Reuver

Film over de kleistekers te zien in Reuver

De film ‘Anna’ gaat donderdag in première in Bioscoop Luxor in Reuver. De film vertelt het verhaal over de geschiedenis van Reuver. PUUR Theater maakte deze film ter gelegenheid van hun 5-jarig jubileum.

Gres
De opnames van ‘Anna’ vonden onder meer plaats in de voormalige Greswarenfabriek. Hier werden tot 2007 keramische buizen geproduceerd. Tegenwoordig is in dit gebouw een middelbare school, horeca en bedrijven gevestigd. De Greswarenfabriek in Reuver is één van de oudste industriële gebouwen in Noord-Limburg, daterend uit de hoogtijdagen van de keramische industrie (eind 19e eeuw).

Naar het heden
De film gaat over Anna die op eigenaardige wijze van het verleden in het heden terecht is gekomen. Zelf weet ze niet meer wie ze is en waar ze vandaan komt. Om haar geheugen terug te krijgen gaat ze samen met Jay, die ze op het Grescollege heeft ontmoet, op zoek naar antwoorden uit het verleden. Langzaam maar zeker leidt het spoor naar de tijd van de kleistekers in Reuver. Jay en Anna komen erachter dat zij meer met elkaar overeenkomen dan ze in eerste instantie dachten..

Een ander soort acteren
Yentl Evers deed de regie van ‘Anna’. Zij werkte hiervoor met regionale talenten, die gewend zijn om op de planken te staan en niet voor een filmcamera: “Een film vraagt om een heel ander soort acteren; het spel is namelijk veel kleiner, het moet echt en geloofwaardig zijn. Ook het proces verloopt anders: minder repeteren, maar wel lange draaidagen. Zo stond in het schema dat de draaidag om 00.00 uur zou eindigen, maar werd dit 02.00 uur ‘s nachts. Daarnaast krijgen de leden geen directe feedback op hun prestaties, zoals dat wel het geval is in het theater.”

114 mensen
Niet alleen de acteurs zijn jonge regionale talenten, ook achter de schermen krijgt talent een kans. De 24-jarige Eileen Bosch uit Venlo schreef het scenario en de 18-jarige Jens Smeets uit Merkelbeek het film- en montagewerk. PUUR Theater Reuver telt maar liefst 114 mensen die mee hebben gewerkt aan deze film. Yentl Evers is blij met hoe de film in Reuver en omgeving leeft: “De betrokkenheid uit de regio zelf is groot. Zo heeft zelfs de burgemeester, Bob Vostermans, een rol in de film vertolkt, namelijk de grenswachter.

Het gesprek uit het Cultuurcafé met Yentl Evers:

|

‘Anna’ is te zien op 9, 13, 15, 22, 23 en 27 maart in bioscoop Luxor Reuver. Door de grote belangstelling komen er mogelijk nog datums bij die bekend worden gemaakt op de website van PUUR Theater Reuver. Tickets zijn verkrijgbaar op: www.puurtheaterreuver.nl/anna

Cultuurcafé

Cultuurcafé is een L1-programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur.

L1 Radio
Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 live op L1 Radio.  Presentatie: Jolien Linssen, Judith Kuypers, Peter Beeker, Wouter Nelissen en Tom Doesborg.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren.

L1 TV
Iedere maand een nieuwe aflevering op L1 TV. Kijk in de programmagids voor de exacte uitzendtijden.

Ontdek hier alle afleveringen van Cultuurcafé

Natuur en Zo - 1 april 2023

Natuur en Zo - 1 april 2023

L1mburg Centraal - 1 april 2023

L1mburg Centraal - 1 april 2023

Terugkijken: Volta Limburg Classic 2023

Terugkijken: Volta Limburg Classic 2023

’t Lèste Waord van Dwayne Horbag

’t Lèste Waord van Dwayne Horbag

Plat-du-jour Linda Koolen – ‘t Sprookje

Plat-du-jour Linda Koolen – ‘t Sprookje

Limburgse 10 van april 2023

Limburgse 10 van april 2023

Programma's