Festival Cultura Nova maakt eerste tien voorstellingen bekend

Festival Cultura Nova maakt eerste tien voorstellingen bekend

De organisatie van Cultura Nova heeft de eerste tien voorstellingen bekend gemaakt. Het internationale theaterfestival kent dit jaar een groot aantal Nederlandse premières.

Waterspektakel
Het gerenommeerde Frans theatergezelschap Compagnie Ilotopie is beroemd vanwege zijn spectaculaire voorstellingen op water. Tijdens Cultura Nova zal de voorstelling Effraction Nocturne volledig op het water bij de Beaujean Zilverzandgroeve worden gespeeld.

Misdaad
Het Zuidelijk Toneel verdiept zich in de misdaadcijfers van Heerlen. Het resultaat is de voorstelling De achterkant van Heerlen: een theatercrimi met hiphopmuziek, met tekst van Anton Dautzenberg en Diederik Stapel.

Circus
De voorstelling My Land van het Hongaarse gezelschap Recirquel werd lovend ontvangen tijdens het Edinburgh Fringe Festival. Op Cultura Nova beleeft het stuk de Nederlandse première. De voorstelling is een bijzondere mix van circus en dans, gepresenteerd op een enorme zandtafel, die van onderaf wordt belicht.

Het Canadese gezelschap Cirque Eloize bestaat 25 jaar en viert dat jubileum met de moderne circusvoorstelling Hotel; een mix van dans, comedy, muziek en acrobatiek.

Muziek
philharmonie zuidnederland neemt het publiek mee terug naar de wervelende jaren dertig van de vorige eeuw, als live orkest bij de zwijgende film Modern Times van Charlie Chaplin.

De Amsterdamse violiste Rosanne Philippens is komend theaterseizoen artiest in residence van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Tijdens Cultura Nova opent ze haar concertreeks in Heerlen met meerdere optredens op één dag. Op 31 augustus zal op bijzondere locaties in de stad optreden.

Jeugdvoorstellingen
Cultura Nova heeft ook dit jaar weer een uitgebreide jeugdprogrammering met gezelschappen uit België en Spanje. Bijna alle jeugdvoorstellingen beleven op het festival de Nederlandse première.

Cultura Nova

Het internationale theaterfestival Cultura Nova in de regio Heerlen is van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

L1 doet uitgebreid verslag van de 29e editie van Cultura Nova. Elke dag is er een nieuwe uitzending van CNtv om 18:00 tot 18:15. Herhaling: 22:00, 00:25 en 17:00 de dag erna.
Alles is terug te kijken via www.l1.nl/culturanova.

Logo 1Limburg

Programma's