Feest bij afscheid Hubert van Hoof

Feest bij afscheid Hubert van Hoof

Zondag 23 april

In februari heeft Hubert van Hoof na bijna 44 jaar afscheid genomen van L1. Het feest is in aantocht. Op zondag 23 april: Hubert’s Hootenanny.

Hubert: “Ik ben met pensioen, maar dat betekent niet dat ik op mijn lauweren ga rusten. Wie weet wat er na deze radiostilte nog volgt? Om te beginnen Hubert's Hootenanny in de Muziekgieterij in Maastricht.”

Een hootenanny is een muziekfeest.
Het programma daarvan is als volgt:
Vanaf 15:30 uur: receptie in de foyer
17:00: Arnold Rypens presenteert The Originals live.
17.35: JW Roy
18:05: Brendan Croker
18:35: Michael Fracasso & Betty Soo
19:05: The Ben Reel Band
20:05: Circo di Sento & Henk Steyvers
20:50: Paul van Loo & Ivo Rosbeek
21:30: Rootbag & surprise acts...
22:30: Curfew

Tickets voor de optredens via De Muziekgieterij.nl.

Overzicht artiesten

BRENDAN CROKER
Zanger en gitarist uit Leeds en is al sinds de jaren '80 een levenslange muzikale buddy van Hubert.
Scoorde een wereldhit met het nummer "No Money At All" en maakte deel uit van de Engelse supergroep The Notting Hillbillies, met Mark Knopfler. Altijd in voor een rondje samenzang of een onbekend lied van Woody Guthrie, is hij nu voor de derde keer van de partij. En terécht!

JW ROY
Brabander JW Roy speelt straks in de band van Guus Meeuwis op Pinkpop, maar werkt evengoed met Freek de Jonge, Ilse de Lange en Gerard van Maasakkers. Zijn versie van Roy's "As Ge Ooit" was eh.. ooit een hoogtepunt in beider oeuvre. Ook Jan-Willem was al te gast op de Hootenanny's van 2003 (met The One Night Band...) én 2006. We zien hem graag terug!

THE BEN REEL BAND
De Ierse folk/protest en soulzanger Ben Reel schuimt sinds jaar en dag, naast internationale ook de Nederlandse podia af. Vreemd genoeg nog niet ontdekt door de grote regionale festivals (Hallo:Pinkpop, Moulin Blues, SBN, Bospop, Blues Peer..!) brengt hij, naast gloedvolle eigen songs,een breed scala aan fraaie overs:van Bob Dylan tot van Morrison. Met zijn band een van de highlights van deze Hootenanny.

ROOTBAG
Richard van Bergen is een van de beste slide-gitaristen van Nederland en bekend van bands als The Sunset Travellers en Shiner Twins. Beiden waren te gast op eerdere edities van de Hootenanny en met succes! Met het trio Rootbag maakte hij eerder al furore op de Southern Blues Night in Heerlen en Blues Peer en het debuutalbum sierde vele rootslijstjes in 2014. Welcome Back,Rich!

PAUL VAN LOO & IVO ROSBEEK
Dit duo kennen we al jaren. Ze brengen smaakvol eigen werk, maar ook Limburgse versies van wereldhits van Leonard Cohen, Randy Newman en Tom Waits. Ook werkten ze mee aan het project "Dylan Geit Plat".
Hun versie van Ede Staal's "Het Is Nog Nooit Zo Donker West" werd mede dankzij het programma Hallo Hubert een regionale break-out en staat sindsdien hoog in de Begrafenis Top Tien...
Daarnaast is het lied "Kirsmes Op 't Tankstation" van Ivo Rosbeek al jaren een vaste waarde in Hubert's Kerstshow. Kortom:Vrolijke Droefheid Verzekerd!

MICHAEL FRACASSO & BETTY SOO
De van oorsprong Italiaanse singer-songwriter Michael Fracasso houdt sinds jaar en dag domicilie in Austin, Texas.Early adopters onder de rootsliefhebbers kennen hem al van het Blue Highways Festival in Utrecht 2008 óf via een sessie in het programma Hallo Hubert van een jaar of tien geleden...
Hij wordt bijgestaan door de eveneens uit Austin afkomstige Koreaans-Amerikaanse folk-zangeres Betty Soo.

HENK STEIJVERS
Levende legende als voorman van de Janse Bagge Bend, onsterfelijk via de hit "Sollicitere", maar vooral met het even ingetogen als fraaie autobiografische nummer "De Agenda" dat hij op de 1e Hootenanny al eens (bijna) solo liet horen. Gaat hij dat nog een keer proberen?
En mogelijk rollen er nog meer unieke nummers uit de bus...

CIRCO DI SENTO
Reunie van het meest internationale gezelschap op de Hootenanny: Violiste Bärbel Ehlert komt uit Duitsland, accordeonist Ehmet Magyar uit Hongarije, drummer Schlomo Peipers uit Israël, gitarist Paulo Duce uit Italië, evenals zanger en pianist Umberto di Sento.
Alleen mede-oprichter en zanger/gitarist Roberto Appeven uit Kroatië moet verstek laten gaan,wegens persoonlijke omstandigheden.
De band bracht drie CD's uit,collector's items inmiddels. De kans bestaat dat er een aantal Greatest Hits te horen zullen zijn, zoals "Spiel Es Noch Amaol"...

Tot overmaat van ramp: de solisten

Tot overmaat van ramp: de solisten

Natuur en Zo TV: Japanse tuin

Natuur en Zo TV: Japanse tuin

AvondGasten: corona in Limburg - gedrag en versoepeling coronamaatregelen

AvondGasten: corona in Limburg - gedrag en versoepeling coronamaatregelen

Óngerwaeg gaat langs bij ezel Asino uit Maastricht

Óngerwaeg gaat langs bij ezel Asino uit Maastricht

Winnaar nationale blues-award in Southern Blues Night op L1 TV

Winnaar nationale blues-award in Southern Blues Night op L1 TV

L1mburg Centraal - 11 mei 2021

L1mburg Centraal - 11 mei 2021

Logo 1Limburg

Programma's