Feest bij afscheid Hubert van Hoof

Feest bij afscheid Hubert van Hoof

Zondag 23 april

In februari heeft Hubert van Hoof na bijna 44 jaar afscheid genomen van L1. Het feest is in aantocht. Op zondag 23 april: Hubert’s Hootenanny.

Hubert: “Ik ben met pensioen, maar dat betekent niet dat ik op mijn lauweren ga rusten. Wie weet wat er na deze radiostilte nog volgt? Om te beginnen Hubert's Hootenanny in de Muziekgieterij in Maastricht.”

Een hootenanny is een muziekfeest.
Het programma daarvan is als volgt:
Vanaf 15:30 uur: receptie in de foyer
17:00: Arnold Rypens presenteert The Originals live.
17.35: JW Roy
18:05: Brendan Croker
18:35: Michael Fracasso & Betty Soo
19:05: The Ben Reel Band
20:05: Circo di Sento & Henk Steyvers
20:50: Paul van Loo & Ivo Rosbeek
21:30: Rootbag & surprise acts...
22:30: Curfew

Tickets voor de optredens via De Muziekgieterij.nl.

Overzicht artiesten

BRENDAN CROKER
Zanger en gitarist uit Leeds en is al sinds de jaren '80 een levenslange muzikale buddy van Hubert.
Scoorde een wereldhit met het nummer "No Money At All" en maakte deel uit van de Engelse supergroep The Notting Hillbillies, met Mark Knopfler. Altijd in voor een rondje samenzang of een onbekend lied van Woody Guthrie, is hij nu voor de derde keer van de partij. En terécht!

JW ROY
Brabander JW Roy speelt straks in de band van Guus Meeuwis op Pinkpop, maar werkt evengoed met Freek de Jonge, Ilse de Lange en Gerard van Maasakkers. Zijn versie van Roy's "As Ge Ooit" was eh.. ooit een hoogtepunt in beider oeuvre. Ook Jan-Willem was al te gast op de Hootenanny's van 2003 (met The One Night Band...) én 2006. We zien hem graag terug!

THE BEN REEL BAND
De Ierse folk/protest en soulzanger Ben Reel schuimt sinds jaar en dag, naast internationale ook de Nederlandse podia af. Vreemd genoeg nog niet ontdekt door de grote regionale festivals (Hallo:Pinkpop, Moulin Blues, SBN, Bospop, Blues Peer..!) brengt hij, naast gloedvolle eigen songs,een breed scala aan fraaie overs:van Bob Dylan tot van Morrison. Met zijn band een van de highlights van deze Hootenanny.

ROOTBAG
Richard van Bergen is een van de beste slide-gitaristen van Nederland en bekend van bands als The Sunset Travellers en Shiner Twins. Beiden waren te gast op eerdere edities van de Hootenanny en met succes! Met het trio Rootbag maakte hij eerder al furore op de Southern Blues Night in Heerlen en Blues Peer en het debuutalbum sierde vele rootslijstjes in 2014. Welcome Back,Rich!

PAUL VAN LOO & IVO ROSBEEK
Dit duo kennen we al jaren. Ze brengen smaakvol eigen werk, maar ook Limburgse versies van wereldhits van Leonard Cohen, Randy Newman en Tom Waits. Ook werkten ze mee aan het project "Dylan Geit Plat".
Hun versie van Ede Staal's "Het Is Nog Nooit Zo Donker West" werd mede dankzij het programma Hallo Hubert een regionale break-out en staat sindsdien hoog in de Begrafenis Top Tien...
Daarnaast is het lied "Kirsmes Op 't Tankstation" van Ivo Rosbeek al jaren een vaste waarde in Hubert's Kerstshow. Kortom:Vrolijke Droefheid Verzekerd!

MICHAEL FRACASSO & BETTY SOO
De van oorsprong Italiaanse singer-songwriter Michael Fracasso houdt sinds jaar en dag domicilie in Austin, Texas.Early adopters onder de rootsliefhebbers kennen hem al van het Blue Highways Festival in Utrecht 2008 óf via een sessie in het programma Hallo Hubert van een jaar of tien geleden...
Hij wordt bijgestaan door de eveneens uit Austin afkomstige Koreaans-Amerikaanse folk-zangeres Betty Soo.

HENK STEIJVERS
Levende legende als voorman van de Janse Bagge Bend, onsterfelijk via de hit "Sollicitere", maar vooral met het even ingetogen als fraaie autobiografische nummer "De Agenda" dat hij op de 1e Hootenanny al eens (bijna) solo liet horen. Gaat hij dat nog een keer proberen?
En mogelijk rollen er nog meer unieke nummers uit de bus...

CIRCO DI SENTO
Reunie van het meest internationale gezelschap op de Hootenanny: Violiste Bärbel Ehlert komt uit Duitsland, accordeonist Ehmet Magyar uit Hongarije, drummer Schlomo Peipers uit Israël, gitarist Paulo Duce uit Italië, evenals zanger en pianist Umberto di Sento.
Alleen mede-oprichter en zanger/gitarist Roberto Appeven uit Kroatië moet verstek laten gaan,wegens persoonlijke omstandigheden.
De band bracht drie CD's uit,collector's items inmiddels. De kans bestaat dat er een aantal Greatest Hits te horen zullen zijn, zoals "Spiel Es Noch Amaol"...

Logo 1Limburg

Programma's

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Onze Mijnwerkers

Over mijnen en mijnwerkers

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Van Horen Zeggen

Waargebeurde, persoonlijke verhalen die je een glimlach bezorgen, hardop laten lachen, meeslepen, raken én verhalen waar je mond van openvalt

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Tour de L1mbourg

Dagelijks live wielerprogramma tijdens de Tour de France, steeds vanuit een andere Limburgse gemeente. Van 30 juni t/m 23 juli op L1 TV en L1 Radio.

Stemmingmakers

Stemmingmakers: een serie diepgravende interviews met markante en spraakmakende Limburgers

Video Power

Video Power: een podium voor talentvolle regionale filmmakers

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Cultura Nova

Cultura Nova opent met Firebirds van Theater Titanick en L1 is er live bij

Gedreven Maatwerk

​Gedreven Maatwerk: Verhalen over mensen bij de philharmonie zuidnederland, elke zondagavond op L1 TV

Limburgs Land TV

Limburgs Land TV, op zaterdag en zondag, is de televisieversie van het populaire L1 Radioprogramma

Verborgen Verlangens

In de serie Verborgen Verlangens gaan de wensen van mantelzorgers in vervulling.

Oud Limburgs Schuttersfeest

Oud Limburgs Schuttersfeest, zondag 2 juli in Merkelbeek

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied. De nieuwe serie begint in september 2017.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.