Extra agenten tegen straatdealers Maastricht

Extra agenten tegen straatdealers Maastricht

Burgemeester Hoes van Maastricht gaat per direct extra agenten inzetten tegen de straatdealers in de stad.

Dat liet hij weten tijdens een raadscommissie voor algemene zaken. Behalve politiemensen gaan ook stadswachten en wijkteams aan de slag, en wordt er meer gepraat met buurten en wijken over de aanpak van drugsrunners. Volgens Hoes is de agressie van drugsdealers op straat sinds afgelopen week ontoelaatbaar.

Sinds 5 mei verkopen verschillende Maastrichtse coffeeshops weer drugs aan buitenlanders. Dat heeft ertoe geleid dat straatdealers zich veel agressiever zijn gaan opstellen. Ook coffeeshopeigenaren werden bedreigd.

Gesprek met coffeeshops
Hoes heeft er maandag nogmaals bij de Maastrichtse coffeeshops in een gesprek op aangedrongen te stoppen met de verkoop van wiet aan buitenlanders. De coffeeshops blijven dat weigeren. Volgens Hoes proberen de shops een strafrechtelijk proefproces uit te lokken. Dat was mede een reden waarom hij voor optreden tegen de coffeeshops had gekozen,

Verplaatsing Coffeeshops
Hoes zei verder dat de Raad van State binnen een maand uitspraak zal doen over het spreiden van coffeeshops uit de binnenstad naar de grenzen van de stad. De eerste drie kunnen, bij een positieve uitspraak, waarschijnlijk al in het voorjaar van 2014 hun deuren openen, zei Hoes.

Komende dinsdagavond bespreekt de gemeenteraad de aanpak van de overlast in de stad. Dan wordt ook een besluit genomen over een onderzoek in de buurten naar de overlast.

Logo 1Limburg

Programma's