Eveline van Dam valt in de prijzen met het eetbaarder maken van vlees

Eveline van Dam valt in de prijzen met het eetbaarder maken van vlees

​Een vondst van een Maastrichtse studente aan de Has Hogeschool is in de prijzen gevallen.

Eveline van Dam is vierdejaars studente Food Innovation in Den Bosch en ontwikkelde een methode om vlees makkelijker eetbaar te maken voor mensen met kauw- en slikproblemen.

Eveline van Dam over haar vondst.

|

Door de marinade van enzymen behoudt bijvoorbeeld een biefstuk wel zijn smaak en vorm, maar wordt die zo zacht als paté.

De 24-jarige Maastrichtse vertelt hoe ze op het idee kwam.

|

Met de vondst was ze de grote winnaar bij de Has Food Experience. De medische voedingsindustrie heeft inmiddels ook al interesse in het product, zegt Eveline van Dam.

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's