Erkens reageert niet op Sporting Limburg-declaraties

Erkens reageert niet op Sporting Limburg-declaraties

Voormalig Fortuna-directeur Hans Erkens wil niet reageren op de publicatie in Voetbal International over Sporting Limburg. Het blad onderzocht de declaraties van de stuurgroep die de fusie van Roda JC en Fortuna Sittard moest onderzoeken.

Erkens vindt dat hij geen partij is in het verhaal, omdat hij niets verdiend heeft aan het fusie-onderzoek. Stichtingsvoorzitter Sef Vergoossen was niet bereikbaar voor commentaar.

Eerder was al bekend dat de stuurgroep aanzienlijk meer kosten had gemaakt dan gebudgetteerd door de Provincie Limburg. Een provinciale onderzoekscommissie kwam tot de conclusie dat de stuurgroep onterecht extra kosten had gedeclareerd. Om juridische procedures te beëindigen betaalde de provincie uiteindelijk toch een extra 75.000 euro aan de stuurgroep.

Voetbal International specificeert de declaraties van de stuurgroep. Het voetbalblad spreekt schande van de tarieven van enkele stuurgroepleden. In een reactie zegt stuurgroeplid en KNVB-bestuurder Peter Vogelzang dat tarieven van 1000 euro per dag heel normaal zijn voor advieswerk.

Het tijdschrift herhaalt eerdere berichten over de belangenverstrengeling van een aantal betrokken adviesbureaus. Zo werd het business plan voor Sporting Limburg geschreven door een kantoor van Roda-commissaris Eric Schlösser. Een accountantskantoor van Roda-commissaris Peter Janssen controleerde de financiële onderbouwing van de fusieclub. Juist om die reden maakte een aantal Roda-fanclubs eerder al bezwaar tegen de herbenoeming van beide commissarissen bij Roda JC Kerkrade.
Ook adviesbureau UNO werkte met een dubbele pet in het fusieproces. Het adviesbureau verdiende bijna twee ton aan het onderzoek naar Sporting Limburg, zo meldt VI. UNO produceerde ook het onderzoek op basis waarvan de KNVB de licentie van Fortuna Sittard introk.

Logo 1Limburg

Programma's