Erik en Björn beantwoorden vragen van Limburg in Beweging-kijkers

Erik en Björn beantwoorden vragen van Limburg in Beweging-kijkers

Heb je vragen over de oefeningen? Ze geven antwoord bij Route Regio.

Veel Limburgers bewegen dagelijks mee met Limburg in Beweging. Het programma blijft daarom voorlopig iedere dag te zien op L1 TV, om 10:00 uur en om 14:30.

De gezichten van het programma, fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts worden naar aanleiding van het programma overstelpt met kijkersvragen. In Route Regio beantwoorden ze iedere donderdag op L1 Radio de meest gestelde vragen.

  • Een vraag over etalagebenen. Net voor het coronagebeuren zou ik via de fysio speciale looptraining krijgen maar deze is uitgesteld vanwege het coronavirus. Is het bewegen wat we dagelijks op de tv volgen ook goed voor de etalagebenen of kan dit ook averechts werken voor mijn benen?
  • Hoe kan het dat als ik mijn been naar achteren omhoog moet trekken met mijn handen ik krampen krijg achter in mij bovenbeen? Kan dat ook met leeftijd te maken hebben? Ik ben 74 jaar.
  • Kun je ook te veel bewegen? Normaal doe ik eens per week gymmen en zwemmen. Nu doe ik elke dag een wandeling en elke dag met jou mee. Ik heb twee nieuwe heupen! Of kun je nooit genoeg bewegen?
  • Af en toe heb ik 's nachts krampen in een been. Deze week werd ik wakker van een hevige kramp in mijn kuitspier. Probeer de kramp los te krijgen door beweging en daarna even uit bed te lopen. Dat deed nog steeds zeer. De volgende dag deed de kuit nog pijn en als ik erop duwde aan de binnenkant op 1 plek. Wat kun je doen met spierkramp? De danspassen vinden we ook leuk overigens. Nieuwe schoenen Erik? Mooi!
  • We doen al sinds de eerste dag mee en vinden het geweldig. Nu heb ik een slijmbeursontsteking in mijn knie. De vraag is nu mag/moet ik wel of niet bewegen?

Stuur ook je vraag in!

Via de mail limburginbeweging@L1.nl kun je vragen stellen aan de coaches.

Bekijk hier de antwoorden van vorige week

Limburg in Beweging

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Het programma, dagelijks om 10.00 en 14.30 uur op L1 TV, is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten.

Bekijk alle uitzendingen op L1.nl/LimburginBeweging
De uitzendingen staan ook op YouTube (met door de kijker aan te zetten ondertiteling.

L1mburg Centraal - 2 juni 2020

L1mburg Centraal - 2 juni 2020

AvondGasten: corona in Limburg - de heropening van de horeca

AvondGasten: corona in Limburg - de heropening van de horeca

Jouw Plat-eweg Top 3 van dinsdag 2 juni

Jouw Plat-eweg Top 3 van dinsdag 2 juni

L1mburg Centraal: antiracisme-demonstratie Maastricht houdt zich aan coronaregels

L1mburg Centraal: antiracisme-demonstratie Maastricht houdt zich aan coronaregels

L1mburg Centraal: er klinkt weer geluid uit de muziekschool

L1mburg Centraal: er klinkt weer geluid uit de muziekschool

L1mburg Centraal: reizigers snel gewend aan mondkapjes

L1mburg Centraal: reizigers snel gewend aan mondkapjes

Logo 1Limburg

Programma's