Erik beantwoordt vragen van Limburg in Beweging-kijkers

Erik beantwoordt vragen van Limburg in Beweging-kijkers

Heb je vragen over de oefeningen? Erik geeft antwoord bij Route Regio.

Veel Limburgers bewegen dagelijks mee met Limburg in Beweging. Het programma blijft daarom voorlopig iedere dag te zien op L1 TV, om 10:00 uur en om 14:30.

De gezichten van het programma, fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts worden naar aanleiding van het programma overstelpt met kijkersvragen. In Route Regio beantwoorden ze iedere donderdag op L1 Radio de meest gestelde vragen.

|
|
- Wat een geweldig idee van jullie om in deze moeilijke tijd met “Limburg in Beweging“ op de buis te komen. Vanaf het begin ben ik erbij en dat jullie nu al met de derde serie bezig zijn is dik en dik verdiend. De manier hoe dit programma wordt gepresenteerd, zo makkelijk te doen voor iedereen, de humor.Er worden regelmatig grappen verkocht maar ook serieus oefeningen gedaan. Fijn de uitleg van Björn, de regelmatig clowneske uitvoeringen van Erik en een team dat best met een geintje weten om te gaan. Mannen, super! Ik voel me na al deze weken weer een stuk soepeler. Ik heb wel regelmatig bij oefeningen wat last en moeite met mijn onderrug, dit trekt wel weer weg na verloop van tijd. Is dit normaal? Bij sommige oefeningen merk ik dat links lastiger is dan rechts. Vooral bij het rekken en strekken valt me dat op. Is net of links alles meer vast geroest is. Is dat een normaal verschijnsel?

- Laatst heb je een oefening gedaan voor dikke (kromme) tenen. Hoe veel keren per dag mag (kan) je dat doen en hoe lang (bijvoorbeeld in tellen)? Wil het graag gaan proberen.

- Ik ben invalide en moeilijk ter been. Ik oefen normaal gesproken op de dagbesteding (SGL) bij het wandrek en daar klim ik omhoog tot een hoogte van 5 of 6 treden. Dan oefen ik nog op een trap met leuningen, op de loopband en dan nog met de fysio op de gang met evenwicht houden. Nu mag ik al een tijdje niet naar de dagbesteding. Ik werd hier helemaal kriebelig van en toen heb ik met de begeleiding gezocht hoe ik de tijd nu op kon vullen. Toen ben ik bij jullie uitgekomen en ben ik mee gaan oefenen. Sinds dat de corona er is, ben ik jullie programma dus gaan volgen. Hier heb ik heel veel steun aan (gehad). Ik wil jullie een grote duim geven voor de manier waarop jullie dit doen! Ik heb nog een vraag: hoe kan ik met behulp van de tafel, looprek en rolstoel mijn conditie beter opvoeren? Hebben jullie nog tips? Ik hoor het graag van jullie! Vrijdags kan ik helaas niet kijken omdat ik dan bij de zorgboerderij ben.

- Allereerst chapeau voor jullie programma. Het wordt op een goede en ludieke manier gebracht. Dit trekt mensen en stimuleert ze om iedere dag mee te doen. Ik ben ook altijd van de partij. Alleen op dinsdag en donderdag verzuim ik. Dan is het met mijn club buiten sporten. Ik heb een kleine opmerking! Ik heb nog niet gehoord dat je bij bepaalde oefeningen (bijvoorbeeld armen naar buiten) de schouders laag en niet gespannen omhoog moet houden.
Kijkersreacties en -vragen

Stuur ook je vraag in!

Via de mail limburginbeweging@L1.nl kun je vragen stellen aan de coaches.

Limburg in Beweging

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Het programma, dagelijks om 10.00 en 14.30 uur op L1 TV, is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten.

Bekijk alle uitzendingen op L1.nl/LimburginBeweging
De uitzendingen staan ook op YouTube (met door de kijker aan te zetten ondertiteling.

Nee, Frans Theunisz wordt geen burgemeester van Gennep

Nee, Frans Theunisz wordt geen burgemeester van Gennep

L1mburg Centraal - 6 juli 2020

L1mburg Centraal - 6 juli 2020

L1mburg Centraal: waarom zijn boeren boos over veevoer?

L1mburg Centraal: waarom zijn boeren boos over veevoer?

L1mburg Centraal: regionale taskforce brengt corona-gevolgen in kaart

L1mburg Centraal: regionale taskforce brengt corona-gevolgen in kaart

L1 Vandaag: het dagboek van Sander Reuvers - 6 juli 2020

L1 Vandaag: het dagboek van Sander Reuvers - 6 juli 2020

L1mburg Centraal: ook Fortuna Sittard begonnen aan voorbereidingen

L1mburg Centraal: ook Fortuna Sittard begonnen aan voorbereidingen

Logo 1Limburg

Programma's