Erik beantwoordt vragen van Limburg in Beweging-kijkers

Erik beantwoordt vragen van Limburg in Beweging-kijkers

Heb je vragen over de oefeningen? Ze geven antwoord bij Route Regio.

Veel Limburgers bewegen dagelijks mee met Limburg in Beweging. Het programma blijft daarom voorlopig iedere dag te zien op L1 TV, om 10:00 uur en om 14:30.

De gezichten van het programma, fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts worden naar aanleiding van het programma overstelpt met kijkersvragen. In Route Regio beantwoorden ze iedere donderdag op L1 Radio de meest gestelde vragen. Vandaag bellen we met Erik!

De vragen van vandaag:

  • Hallo Erik en compagnons. Nadat vanaf 14 maart mijn agenda leeg viel en ik het lastig vond om een nieuwe structuur in mijn dag te hervinden, kijk ik iedere dag trouw naar jullie uitzending en doe fanatiek mee. Met veel plezier moet ik zeggen. Humor is toch wel een ijzersterk ding!!! Ik heb zelfs mijn zus (al 20 jaar psychiatrisch patiënt die nagenoeg de hele dag zit) door jullie benadering in beweging gekregen. Top! Maar ik mail eigenlijk met een vraagje: ik heb een wat stijve nek. Geen probleem eigenlijk in het dagelijkse leven, maar in het verkeer wel. dan mis ik souplesse in mijn nek als ik over mijn schouder moet kijken voor eventuele passanten op de fiets of in de auto. Zouden jullie daar een tip of oefening voor hebben? Vriendelijk groetend, Gerry
  • Hallo, als eerste bedankt voor jullie uitzendingen van “Limburg in beweging”. Ik doe bijna elke dag mee en het bevalt mij prima. Jullie hadden een aantal dagen terug een uitzending gericht op het vallen en opstaan van ouderen. Hierin heb ik het volgende gemist: als oudere mensen vallen dan komen ze vaak op hun rug terecht. In jullie uitzending kwam wel tot uiting hoe men van de kniestand weer op de benen kon komen.Maar hoe komen deze ouderen van de rugligging op hun knieën? Alvast hartelijk dank.
  • Dag Erik en Bjorn, nog steeds doe ik met plezier mee aan de oefeningen. Leuk om te zien hoe enthousiast jullie presenteren. Mijn vraag n.a.v. de oefeningen van zaterdag 16 mei is de volgende: Ik heb een (lichte) blaasverzakking en op advies van de huisarts is het minder goed om te ‘springen’. De oefeningen van vandaag heb ik dan ook zonder sprongetjes mee gedaan. Ik neem aan dat het ook zo kan. Wellicht zijn er meerdere deelnemers die hetzelfde ervaren. Misschien een idee om het bij volgende soortgelijke oefeningen even aan te geven hoe het ook kan in dit geval. Sportieve groeten, blijf thuis maar blijf bewegen. Gertie
  • Hallo team Limburg in Beweging, heb een domme vraag waarschijnlijk. bij het trainen kreeg ik zij-steken. Moet je dan gewoon door gaan of is het dan beter even te stoppen? groetjes mevrouw Hendriks

Stuur ook je vraag in!

Via de mail limburginbeweging@L1.nl kun je vragen stellen aan de coaches.

Bekijk hier de antwoorden van vorige week

Limburg in Beweging

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Het programma, dagelijks om 10.00 en 14.30 uur op L1 TV, is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten.

Bekijk alle uitzendingen op L1.nl/LimburginBeweging
De uitzendingen staan ook op YouTube (met door de kijker aan te zetten ondertiteling.

Geen liedjeskonkoer in Kepèl

Geen liedjeskonkoer in Kepèl

L1 Vandaag: het dagboek van Sidney Mutueel

L1 Vandaag: het dagboek van Sidney Mutueel

L1mburg Centraal - 2 juli 2020

L1mburg Centraal - 2 juli 2020

Wunderbar met een special over Ernst Mosch

Wunderbar met een special over Ernst Mosch

L1mburg Centraal: eerste kermissen in Lottum en America

L1mburg Centraal: eerste kermissen in Lottum en America

L1mburg Centraal: 'Brandbrief artsen over knelpunten in de zorg is overbodig'

L1mburg Centraal: 'Brandbrief artsen over knelpunten in de zorg is overbodig'

Logo 1Limburg

Programma's