Er wordt 'gekoakt in een loak' op L1 Radio

Er wordt 'gekoakt in een loak' op L1 Radio

Een bijzonder evenement zondag in Schinnen. In de tuin van restaurant Aan Sjuuteeänjd wordt 'gekoakt in een loak', oftewel gekookt in een kuil.

Jean Thoma is kok en eigenaar van dit biologische restaurant vertelt waarom hij kiest voor deze manier van koken.

Meer over Biologisch restaurant Aan Sjuuteeänjd

​Recept: Wentelteefje van moffelkook* met appelstroop ijs en sabayon van Alfa Bruin Bier

IJs

  • 80 gr suiker
  • 100 gr appelstroop canisius
  • 4 dooiers
  • 1 vanille stokje
  • 3 dl slagroom

Eidooiers met de suiker au bain marie opkloppen 55 graden.

De geklopte slagroom [ yoghurt dikte]samen met de appelstroop door de eiermassa spatelen.

Vul de vormpjes en zet deze 6 uurtjes in de diepvries.

Sabayone

  • 4 eidooiers
  • 1 dl alfa oud bruin
  • 50 gr basterd suiker

Klop de dooiers met de basterd suiker tot een mooie luchtige saus.

Wentelteefje

  • 4 sneetjes moffel kook of krentenbrood
  • 1 los geklopt ei
  • Kaneelpoeder

Haal de plakjes brood door het en bak ze goudbruin.

Bestrooien met poedersuiker en kaneel.

Eventueel serveren met gebakken appelen.

* Moffelkook: Vroeger werd er 1 keer in de week gebakken op einde van de dag was er altijd iets over een stuk deeg rozijnen en/of noten dat werd bij elkaar gedaan [moffelen] en werd nog een kook gebakken

Kris en Ruud op L1 Radio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag met Kris en Ruud van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Kris-en-Ruud

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's