Emil en de muziek: Zanger Jean Notermans

Emil en de muziek: Zanger Jean Notermans

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij zanger, gitarist en muziekcoach Jean Notermans.

Jean Notermans heeft in het verleden in verschillende bluesrock bands gespeeld en meerdere albums uitgebracht. Tegenwoordig geeft hij workshops om via de kracht van het zingen ‘je eigen ik’ te ontdekken.

|

Jean Notermans over zingen:

Iedereen kan zingen, jij kan zingen, jouw moeder kan zingen, mijn moeder kan zingen, mijn buren, jouw buren, iedereen kan zingen! Zolang je maar goed onder in de buik ademhaalt en de schaamte van je af gooit. Weet je, wij oermensen zongen eerder dan dat we hebben gepraat; dus zingen zit in iedereen. Jean Notermans

Jean Notermans over zelfvertrouwen:

Zelf heb ik als jongetje van 12 jaar enorm gestotterd. Ik zat een keer in de snackbar, ik moest bestellen en ik durfde gewoon niet, ik liet iedereen voorgaan. Toen ben ik gaan zingen en kwam ik erachter dat ik goed vanuit mijn onderbuik moest ademen. Dat voelde fijn en gaf me zelfvertrouwen. Jean Notermans

Jean Notermans over muziek als therapie:

Therapie is een zwaar woord, maar muziek is misschien nog wel meer dan therapie. Hier komen ook mensen met een burn-out. Ik kan hen niet beter maken, maar muziek is wel een hulpmiddel. Een soort stembevrijding. Het is leren vertrouwen te hebben in je eigen veiligheid. Jean Notermans

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's