Emil en de Muziek: Ylka Kolken

Emil en de Muziek: Ylka Kolken

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij singer-songwriter Ylka Kolken.

|

Ylka Kolken begon op haar twaalfde met het schrijven van eigen liedjes. Tegenwoordig schrijft ze muziek samen met Gé Reinders. Op dit moment is ze bezig met een muzikaal scholenproject en eigen nieuwe nummers.

Ylka Kolken over schrijven als zoektocht:

Voor mij is een liedje vaak een zoektocht. Ik voel iets en ik weet niet wat het is. Dan ga ik een liedje schrijven en probeer ik mijn weg daarin te vinden, in dat gevoel. ​Ylka Kolken

Ylka Kolken over verbinding maken:

Ik wil graag verbinding leggen met mensen. Ik denk dat ik het dichtst bij mezelf blijf als ik in mijn eigen taal schrijf; en dan merk ik ook dat ik veel sneller die verbinding heb met mensen. Soms is dat ook super eng. Uit je comfortzone gaan en dingen over jezelf vertellen, dat is kwetsbaar. Maar kwetsbaarheid zorgt wel voor verbinding, denk ik. ​Ylka Kolken

Ylka Kolken over gevoel:

Angst, verdriet en boosheid zijn niet verkeerd. Ik vind het heel belangrijk om dat voor ogen te houden. Ik omarm de gelukkige momenten - momenten waarop ik bijvoorbeeld heel hard moet lachen - en ook de momenten waarop ik heel erg moet huilen. Ook die zijn heel mooi. ​Ylka Kolken

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.

Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's