Emil en de muziek: Tara Pijpers

Emil en de muziek: Tara Pijpers

Tara Pijpers heeft eind 2019 een cd mogen uitbrengen met liedjes die voor haar op dit moment iets betekenen en belangrijk zijn om door te geven voor stichting Gertie Mooren, "Ik zet mijn masker af".

Die stichting zet zich in voor preventie van eenzaamheid onder jongeren. Door jongeren en voor jongeren, met als doel steun te bieden bij rouw- en verliesverwerking bij traumatische gebeurtenissen.

Tara schrijft verhalen, speelt piano en viool maar vooral zingen is haar grote passie. Emil praat met Tara en haar moeder Helen Hendriks. Helen is professioneel dwarsfluitiste en afdelingshoofd Muziek en Dans Muziekschool Artamuse Sittard-Geleen en omgeving.

|

Tara over de cd:

In mijn laatste jaar op het Graaf Huyn College in Geleen won ik een prijs om een film of album te maken voor anderen. Die prijs is heel erg gericht op het stimuleren van je eigen talenten, maar ik wil er iets mee doen voor anderen. Mama kende Gertie Mooren uit haar studiejaren en zij heeft een stichting "Ik zet mijn masker af". Zij zetten zich in voor jongeren die een trauma hebben opgelopen door bijvoorbeeld verlies of andere traumatische gebeurtenissen. Op de cd zelf staan ook zinnen die ik wil zeggen tegen anderen van: Je mag er zijn. Kijk met een knipoog. Durf te dromen. Toon je talent. Leef met lef. Laat je wat leren.Wees je eigenwijsje. En voornamelijk dat laatste:jJe bent en blijft jezelf, laat niemand anders zeggen wat je bent. Tara Pijpers

Tara over verwerking:

Het is een hele clichézin die ik ergens een keer gejat heb: Als je het niet kunt zeggen, zing het dan. Ik ben iemand die heel erg haar eigen gevoelens bij zichzelf houdt, want ik wil er anderen niet mee belasten. Omdat ik altijd zoiets heb van: er zijn altijd anderen die het veel zwaarder hebben dan jij, dus waar kom jij nou mee met je eigen verdriet? Ik krop het in die zin op. Soms spat het er dan ook even uit, maar meestal in de vorm van muziek. Waar ik zelf naar zoek is dat ik trots op mezelf kan zijn. Ik zeg het soms weleens tegen mezelf en dan meen ik het, maar soms ook omdat anderen het willen horen dan dat ik het zelf geloof. Tara Pijpers

Tara's moeder over de muziek en haar dochter:

Muziek is haar taal, muziek is haar expressie middel. Zonder muziek als middel en dus niet alleen maar het beluisteren is ze eigenlijk zichzelf niet. Helen Hendriks

Tara over het begrip thuishaven

Het leven kan heel blij zijn maar het kan ook even keihard zijn en het kan je even klappen in je gezicht geven. Muziek heeft dat in principe bij mij nog nooit gedaan, soms wel, maar dan in positieve zin. Het is dan altijd wel van: kom maar even thuis, het is je thuishaven. Tara Pijpers

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Limburg in Beweging - 6 juli 2020

Limburg in Beweging - 6 juli 2020

Win een DAB+ radio!

Win een DAB+ radio!

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: alternatief OLS

L1mburg Centraal: alternatief OLS

Logo 1Limburg

Programma's