Emil en de muziek: Stan Peters

Emil en de muziek: Stan Peters

Zaterdag 25 januari

Stan Peters werd in de jaren '80 "The Dutch Prince" genoemd en bereikte met deze "Prince Act" destijds de finale van de Soundmixshow van Henny Huisman.

Stan had optredens in binnen- en buitenland als solo- en coverartiest. Tegenwoordig speelt hij in verschillende coverbands en muziekprojecten. Ook produceert Stan Peters eigen werk, speelt gitaar en is vooral zanger en singer-songwriter.

|

Stan over voldoening:

Ik heb veel in coverbands gespeeld en andere dingen aan mijn hoofd gehad en dit jaar is gewoon weer de bedoeling dat ik weer wat eigen dingen doe. Dat is wel belangrijk voor mij zelf. Dat gevoel van eigen dingen maken is toch wel belangrijk en geeft een stuk meer voldoening. Als je drie kinderen om je heen hebt rennen, dan is het toch een ander iets. Ik heb toch wel af en toe mijn rust nodig om iets te laten bezinken, gewoon spelen, melodietjes opnemen en dan daar een tekst om heen breien. Het heeft even een tijd nodig en dat heb ik gemist, dat heb ik nou weer meer en dat ga ik nou benutten dit jaar. Stan Peters

Stan over energie en beleving:

Muziek is een bepaalde emotie, dat hoor ik en dat voel ik en dat heb ik in die muziek altijd gehoord en op een of andere manier komt dat toch tot uiting in wat je doet, denk ik. Ik denk wel dat ik het liedje kan vangen met mijn gevoel, dat is het belangrijkste. Als het dat niet is wordt het heel erg plastic. Mensen moeten wel een beleving hebben, wat je ook doet. Het moet een soort van energie zijn en beleving naar het publiek toe. Want anders is het maar gebakken lucht, het is meer dan dat. Stan Peters

Stan over vrijheid

Een stuk vrijheid, wel met ups and downs want ik denk dat alle muzikanten dat hebben die met muziek bezig zijn, op wat voor een manier dan ook. Dat je heel veel van je gevoel kwijt kunt wat je op een andere manier misschien niet zou uiten. Je kunt een stuk loslaten en je kunt een stuk tot jezelf komen maar ook jezelf uiten, dat is wel belangrijk, dat brengt muziek me nog steeds. Zingen is voor mij muziek. Je ding te kunnen doen is vrijheid. Het is eigenlijk jezelf meenemen naar alles wat je doet of zo. Stan Peters

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Limburg in Beweging - 6 juli 2020

Limburg in Beweging - 6 juli 2020

Win een DAB+ radio!

Win een DAB+ radio!

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: alternatief OLS

L1mburg Centraal: alternatief OLS

Logo 1Limburg

Programma's