Emil en de muziek: Sjoerd Rutten

Emil en de muziek: Sjoerd Rutten

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Zaterdag 26 oktober gaat hij langs bij drummer Sjoerd Rutten.

Sjoerd Rutten studeerde drums aan het conservatorium van Maastricht. Hij is regelmatig in opnamestudio's te vinden, waar hij nummers inspeelt voor bekende regionale en nationale artiesten. Op podia door heel Nederland laat hij zijn allround drumkunsten horen bij bekende vocalisten, musicals en diverse muziekprojecten.

|

Sjoerd Rutten over prikkels:

Ik probeer prikkels een beetje buiten te houden, daar ben ik nogal gevoelig voor. Het kan zomaar zijn dat het mij niet ten positieve beïnvloedt. Ik vind het wel lekker om met het bandje samen in die bubbel te zitten, en daar te doen waarvoor we gevraagd zijn en dat gewoon uit te voeren. Het is heel veel gedoe. Om dat gedoe niet te zeer binnen te laten komen, kan ik me nog wel eens afzonderen in mijn eigen wereldje waardoor ik beter functioneer. Sjoerd Rutten

Sjoerd Rutten over de lat hoog leggen:

Muziek maken is elke dag anders, je komt elke dag met andere mensen in aanraking. Sociaal kan het nogal een zwaar beroep zijn. Dan moet je jezelf wel bewaken - zowel sociaal, emotioneel als fysiek. Er is een periode geweest waarin ik te ver ging, de lat te hoog legde. Daardoor trok ik het even niet meer. Ik ben nogal militaristisch in wat ik doe. Ik studeer zelf heel veel en graag en ik leg mezelf nogal veel op. Ik ben niet altijd even lief voor mezelf, om het zo maar te zeggen, op mijn instrument vooral. Ik wil gewoon nog steeds de beste zijn. Sjoerd Rutten

Sjoerd Rutten over Geluidjes of Tijd:

Hoe meer je weet, hoe beter je weet dat je eigenlijk helemaal niks weet. In die nuances, in die marges zit volgens mij de muziek. Ik wil alle geluidjes kennen die in elke trommel zitten. Het hele spectrum hebben wat betreft volume. En dan wil ook nog eens een keer weten waar je al die geluiden in de tijd plaatst, timing. Wij drummers zijn eigenlijk de ‘keeper of the time’, wij maken het grid waar alle andere mensen op kunnen spelen. Sjoerd Rutten

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

L1mburg Centraal - 13 augustus 2020

L1mburg Centraal - 13 augustus 2020

L1mburg Centraal: zijn Limburgse ziekenhuizen klaar voor tweede coronagolf?

L1mburg Centraal: zijn Limburgse ziekenhuizen klaar voor tweede coronagolf?

L1mburg Centraal: wat valt er aan gegevens te halen uit een racebolide?

L1mburg Centraal: wat valt er aan gegevens te halen uit een racebolide?

L1mburg Centraal: volgende week uitzonderlijk druk in toeristisch Limburg

L1mburg Centraal: volgende week uitzonderlijk druk in toeristisch Limburg

L1mburg Centraal: Oxygen vierde in finale World of Dance

L1mburg Centraal: Oxygen vierde in finale World of Dance

Tijd voor Toen: Lauradorp

Tijd voor Toen: Lauradorp

Logo 1Limburg

Programma's