Emil en de muziek: Roger van Zundert

Emil en de muziek: Roger van Zundert

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij zanger en gitarist Roger van Zundert.

Roger van Zundert - van huis uit graficus - is de oprichter en creatief leider van de Limburgstalige popband Limbo Project. Daarnaast speelt hij in de Duitstalige feestband Woenderbaar en werkt hij als producer in zijn eigen opnamestudio.

|

Roger van Zundert over creativiteit

Veel muzikanten die ik ken, zijn ook grafische mensen of hebben een creatief beroep. De wieltjes boven in je hoofd blijven draaien. Dat is denk ik nodig om nieuwe liedjes te maken. Ik hou het wel strikt gescheiden. Als ik aan het ontwerpen ben, sluit ik de muziek af - en andersom ook. Roger van Zundert

Roger van Zundert over het ontstaan van Limbo Project

Toentertijd speelde ik in de Band Sjeng & the Gang. We waren bezig met een album. Er waren een aantal liedjes bij waar ik niks mee kon, die waren te serieus voor een feestband. Dat moest een plaats krijgen. In eerste instantie was het een zolderkamer project: ik heb apparatuur gekocht, ben cursussen gaan volgen, en ben gewoon begonnen met opnemen. Ik wilde het toch tentoonspreiden. Zodoende is Limbo Project ontstaan en ook het opnemen. Roger van Zundert

Roger van Zundert over zijn drive

Het kunnen pakken van mensen met muziek, dat is ook wat mij drijft. Je brengt het uit, iedereen kan en mag het horen: de reacties die ik dan krijg geven mij de energie om door te gaan. Ik zie het als een cadeau dat mij gegeven is, en dat ik mag delen met anderen. Roger van Zundert

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's