Emil en de muziek: Robbert Duijf

Emil en de muziek: Robbert Duijf

Zaterdag 14 december op L1 Radio.

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij bluesmuzikant Robbert Duijf.

|

Robbert Duijf bracht dit jaar zijn eerste soloalbum uit getiteld ‘Going Home.’ In oktober won hij The Dutch Blues Challenge en daarom mag hij in januari 2020 zijn opwachting maken tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Robbert Duijf speelt op straat, in kroegen en theaters en op festivals in binnen-en buitenland.

Robbert Duijf over de blues:

Ieder mens moet sommige dingen een plaats geven; proberen er het beste van te maken en doorgaan. Het is niet zo dat ik heel erg depressief ben, dat valt allemaal wel mee. Maar er zijn genoeg dingen in het leven waar je af en toe bij stilstaat en denkt van: hm, ik weet niet of dat allemaal zo tof is wat er allemaal gebeurt? En toevallig heb ik de muziek gevonden om dat een goeie plek te geven.

Robbert Duijf over passie:

Als ik ergens speel dan is het met volle overgave. Ik speel niet voor half geld. Als ik kom, dan kom ik, dan speel ik. Je ziet iemand die openstaat, volledig vol overgave speelt en die heel toegankelijk is. Ik moet gewoon gitaar spelen en mijn liedjes vertellen, dat vind ik belangrijk. Dus het brengt me vooral heel veel plezier.

Robbert Duijf over zijn missie:

Ik heb natuurlijk ook een missie om de blues weer levend te krijgen. Het is knap lastig om goeie singer-songwriters en bluesartiesten te vinden die dit proberen door te zetten vanuit de oorsprong. Het wordt vaak geïnterpreteerd op zo’n manier van: het is allemaal zo makkelijk. Maar als je het goed wil doen, dan zul je er toch echt wel werk van moeten maken. Weg met het cliché.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.
Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Limburg in Beweging - 6 juli 2020

Limburg in Beweging - 6 juli 2020

Win een DAB+ radio!

Win een DAB+ radio!

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: technische problemen bij Max Verstappen

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: Limburgse metalband Carach Angren

L1mburg Centraal: alternatief OLS

L1mburg Centraal: alternatief OLS

Logo 1Limburg

Programma's