Emil en de muziek: Muzikant Ruud Appelhof

Emil en de muziek: Muzikant Ruud Appelhof

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz wil het geluid van Limburgse muzikanten ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek.

Deze keer gaat hij op bezoek bij muzikant Ruud Appelhof in Brunssum. Appelhof reist het hele land door met zijn Steirische harmonika.

Inmiddels heeft hij drie albums met eigen muziek op zijn naam staan en is daarmee niet meer weg te denken uit de volksmuziekscene in Nederland. Een drukke agenda dus. "Ik werk als ICT'er bij het ziekenhuis in Maastricht en daarnaast ben ik nog vader van drie kinderen. Dus het oefenen schiet er vaak bij in", vertelt Appelhof.

Over optredens heeft Appelhof niet te klagen: "Ik ben heel veel onderweg. Veel oktoberfeesten door het hele land. Ik moet naar de Achterhoek, Den Haag. Ik reis het hele land door. Bijna ieder dorp heeft wel zijn Oktoberfeest."

Verhuizen naar Oostenrijk is voor hem geen optie. "Ik heb hier mijn leven Het is een hele grote stap om naar Oostenrijk te gaan. Ik heb hier mijn familie, mijn vrienden. En daarbij meer dan 95 procent van mijn optredens zijn toch in Nederland. Het is in Oostenrijk of Duitsland heel moeilijk om ertussen te komen."

|

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's