Emil en de muziek: Marjolein Heijltjes

Emil en de muziek: Marjolein Heijltjes

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. In deze aflevering gaat hij langs bij zangeres Marjolein Heijltjes.

Marjolein Heijltjes volgde een musicalopleiding in Tilburg en is tegenwoordig freelance zangeres, actrice en presentatrice. Daarnaast geeft ze zangles en workshops aan kinderen en volwassenen.

|

Marjolein Heijltjes over keuzes:

Ik ben in eerste instantie Facility Management gaan studeren aan de Hogeschool, totaal iets anders. Dat leek een hele logische keuze, totdat ik op een gegeven moment in het derde jaar zat, musicals zag en steeds meer met zingen bezig was. Op een gegeven moment had ik zoiets van: nee, ik word niet gelukkig achter een bureau, ik moet op dat podium staan. Toen ben ik toelating voor de musicalopleiding gaan doen, heb ik dat in eerste instantie naast Facility Management gedaan en uiteindelijk dat diploma behaald en het musicaldiploma behaald. En nu ben ik fulltime zangeres. Marjolein Heijltjes

Marjolein Heijltjes over zangles:

Het grappige is: hoe jonger ze zijn, hoe meer ze durven. Hoe ouder ze zijn, hoe meer ze gaan nadenken over wat ze wel of niet durven. Het heeft hele verschillende invalshoeken en eigenlijk is iedere leerling anders. En dus is er ook bij iedere leerling een andere benadering nodig. Het lastige is dat op het moment dat je iets eigenlijk als gewoonte doet, om dat af te gaan leren. Ik zeg altijd: stel, je hebt je hele leven met rechts geschreven en je moet opeens met links gaan schrijven. Ja, dat is een dingetje en dat is ook niet meteen mooi. Marjolein Heijltjes

Marjolein Heijltjes over de liefde voor muziek:

Uiteindelijk heb ik ontdekt dat ik inderdaad zangeres ben en dat er gewoon heel veel verschillende dingen zijn waar ik van hou. Ik vind juist die afwisseling heel erg leuk. Maar ook vooral accepteren dat je iets bent en dat dat oké is. Ik en zingen, ik en muziek, dat hoort gewoon bij elkaar. Dat is zo natuurlijk, dat hoort zo bij mij. Het vult echt je gevoel aan. Op het moment dat ik geen muziek meer zou kunnen horen of niet meer zou kunnen zingen, dan moet er wel iets heel goeds in de plaats komen wil dat het gat kunnen opvullen. Marjolein Heijltjes

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

L1 Concert: Carboon XL live

L1 Concert: Carboon XL live

Bospop: De groëtste femilie van Wieërt

Bospop: De groëtste femilie van Wieërt

Óngerwaeg eet een raketje bij het zwembad in Geulle

Óngerwaeg eet een raketje bij het zwembad in Geulle

Limburg Doc: Niet zonder slag of stoot

Limburg Doc: Niet zonder slag of stoot

Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Limburg in Beweging - 6 juli 2020

Limburg in Beweging - 6 juli 2020

Logo 1Limburg

Programma's