Emil en de Muziek: Maggie Dae

Emil en de Muziek: Maggie Dae

Zaterdag 22 juni

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij singer-songwriter Maggie Dae.

Maggie Dae is de artiestennaam van Marlieke van Dooren. Ze begon als frontvrouw in verschillende bands en staat tegenwoordig als singer-songwriter op de planken. Ze maakt popmuziek die is beïnvloed door country en blues uit de jaren '60 en '70 en ook door artiesten van nu. Haar debuutsingle ‘Rely On Myself’ zag dit jaar het levenslicht.

Vrijheid, kunnen zeggen wat ik wil, kunnen spelen wat ik wil: dat is gewoon mijn ding en dat moet ik doen. Maggie Dae

'Vrijheid, kunnen zeggen wat ik wil, kunnen spelen wat ik wil: dat is gewoon mijn ding en dat moet ik doen. Een tweede huid en een soort van noodzaak om het te doen. Ik weet dat dit iets is wat mij heel gelukkig maakt en ik heb het van kleins af aan mee gekregen.'


Ik luisterde vroeger heel veel naar de radio en ben daarna op zoek gegaan naar andere muziek. Toen kwam Douwe Bob in het tv-programma De Beste Singer-Songwriter en ik dacht: dit is te gek, dit is fantastisch. Maggie Dae

'Ik luisterde vroeger heel veel naar de radio en ben daarna op zoek gegaan naar andere muziek. Toen kwam Douwe Bob in het tv-programma De Beste Singer-Songwriter en ik dacht: dit is te gek, dit is fantastisch. Ik ben gaan zoeken door welke liedjes en artiesten Douwe Bob is beïnvloed. Zo kwam ik terecht bij Jackson Browne en The Eagles, dat vind ik gewoon supermooi. Puurheid, niet streven naar perfectie. Ik vind persoonlijk dat de muziek van nu zo ‘overgeproduceerd’ is dat ik niet meer hoor wat mensen kunnen. Dat gaat ten koste van de beleving.'

Countryliedjes zijn levensverhalen. Het is een beetje het Amerikaanse levenslied, dat probeer ik wel te vangen. Maggie Dae

'Countryliedjes zijn levensverhalen. Het is een beetje het Amerikaanse levenslied, dat probeer ik wel te vangen. Als je daarvoor open staat en probeert om dat te ontdekken dan raakt het ook pas echt, vind ik. Ik denk wel dat ik het beter kan spelen dan dat ik het kan vertellen. Dat is vrijheid. Gewoon spelen, zonder na te denken over hoe ik het zeg of welke woorden ik kies, want daar heb ik al eerder over nagedacht.'

|

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's