Emil en de muziek: Koen Guitjens

Emil en de muziek: Koen Guitjens

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij zanger, pianist, violist, muziekdocent en ondernemer Koen Guitjens.

Koen Guitjens studeert aan het Conservatorium van Utrecht met als hoofdvak Zang in de richting Jazz/Pop. Hij speelt viool en piano en geeft muziekles. Koen is een echt podiumbeest; in 2017 won hij twee bronzen medailles tijdens The World Championships of Performing Arts, een zangwedstrijd in Hollywood.

Koen Guitjens over zijn beroepskeuze:

"Ik heb stiekem wel altijd al gezegd: ik zou het heel leuk vinden om zanger te worden. Ik heb twee jaar blokfluit les gehad en toen wilde ik daarna eigenlijk doedelzak gaan spelen.

Maar toen zei mam: als je doedelzak wil gaan spelen, dan moet je ook zo'n rokje aan, zo'n kilt. Toen dacht ik: toch maar niet!

Piano bleek ook heel mooi te zijn.”

Koen Guitjens over verschillende stijlen:
"Ik kom er gewoon achter dat ik als muzikant veel gelukkiger ben als ik klassiek én pop én jazz kan doen. Al die verschillende stijlen maken mij compleet. Ik combineer ze ook. Als ik bijvoorbeeld een popliedje zing, dan pas ik toch klassieke technieken toe.”

Ik ben altijd actief, altijd ondernemend. Altijd aan het strijden voor mijn plekje in de muziekwereld Koen Guitjens

Koen Guitjens over ondernemerschap:
"Ik ben altijd actief, altijd ondernemend. Altijd aan het strijden voor mijn plekje in de muziekwereld, want er is heel veel concurrentie. Ik kijk wel naar statistieken; hoe presteert mijn liedje, hoe presteert mijn cover. Tegenwoordig is ondernemerschap belangrijker dan alles daarbuiten.”

|

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's