Emil en de muziek: Katia Salemi

Emil en de muziek: Katia Salemi

Zaterdag 28 september

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij singer-songwriter Katia Salemi.

Katia Salemi komt oorspronkelijk uit het Belgisch-Limburgse Genk. Zij studeerde aan de Rockacademie in Antwerpen en aan het Conservatorium in Maastricht. Katia zingt in verschillende bands, wordt ingehuurd voor studiowerk en geeft les op muziekscholen in Vlaanderen en Limburg. Daarnaast schrijft ze eigen nummers voor haar soloprojecten, waaronder ATIYA.

|

Katia Salemi over Sicilië:

Ik heb Siciliaanse roots, maar ben in België geboren. Mijn oudste zussen zijn wel op Sicilië geboren. Ik ben absoluut een vulkaan; er zit heel veel emotie, heel veel furie in mij. Al die emoties kan ik in de muziek verwerken en uiten.

Katia Salemi over identiteit:

Ik denk dat we allemaal in het leven op zoek zijn naar een ware identiteit. Wat ik super interessant vind, is op ontdekking gaan. Ik wil alle facetten uitpluizen, ik wil weten wat er in mij zit - en daarom vind ik ook zoveel muziekstijlen mooi.

Katia Salemi over schrijven:

Voor mij is het schrijven het sluiten van hoofdstukken. Ik heb heel veel dingen meegemaakt, leuke en verdrietige dingen. Als ik dat liedje dan niet uitbreng, dan blijft het bijten. Ik moet het een plekje kunnen geven. Gelukkig kan ik daarmee uitpakken met een nummer dat dateert uit mijn tijdlijn. Ik hou van muziek en dat zit gewoon in mijn DNA, denk ik.

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's