Emil en de muziek: Jazz zangeres Ellen Bliek

Emil en de muziek: Jazz zangeres Ellen Bliek

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij jazz zangeres en docent Ellen Bliek.

|

Ellen Bliek studeerde Jazz zang aan het Conservatorium in Maastricht. Ze is zangdocent bij Schunck Muziek en Dans, zingt in verschillende combo's en geeft met het wereldberoemde Glenn Miller Orchestra concerten door heel Europa en Rusland.

Ellen over de combinatie zangeres en docent:

Een docent ben je of dat ben je niet, dat zit denk ik in je. Ik geloof wel dat wanneer je de praktijk letterlijk kent en je met je voeten in de modder staat, dat je een soort andere ervaring aan je leerlingen kunt doorgeven.

Ellen over Glenn Miller Orchestra:

Glenn Miller muziek is enerzijds jazzmuziek en anderzijds amusementsmuziek. Het is technisch zeker geen eenvoudige muziek om te spelen, maar het klinkt vaak lekker in de oren, mensen vinden het fijn om te horen. Ik denk dat daar wel een uitdaging in zit, om dat op een juiste manier te brengen.

Ellen over haar werkwijze:

Ik laat het vooral gaan, ik laat het vooral stromen, ik laat het vooral gebeuren. Het denkwerk zit in de voorbereiding. Je zorgt dat je goed voorbereid bent, dat je weet hoe de liedjes in elkaar zitten. Op het moment dat je het brengt, ben je hopelijk op het punt beland dat je daar niet meer over hoeft na te denken. Dan bén je gewoon.

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's