Emil en de muziek: Harry Muyres

Emil en de muziek: Harry Muyres

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Op zaterdag 19 oktober ging hij langs bij singer-songwriter Harry Muyres.

Harry Muyres maakt hertalingen van bekende Engelstalige liedjes en schrijft eigen Limburgstalige nummers. Harry zingt, speelt gitaar en mondharmonica. Op de EP ‘Enne Sjoune Daag’ vertelt hij zijn muzikale verhaal.

|

Harry Muyres over liedjes schrijven:

Liedjes worden geschreven op vakantie, dan heb ik de tijd en de rust. Ik heb een klein reisgitaartje dat ik de laatste jaren meeneem. Ik maak een nummer nooit meteen helemaal af. Ik begin eraan en dan blijft het weer even liggen. Ik kan ook niet zeggen: ik ga nu zitten en ik schrijf een nummer. Je moet een idee hebben en daar schrijf je dan iets over. Maar het kan ook zijn dat het idee waarmee je begint op een gegeven moment verandert. Harry Muyres

Harry Muyres over hertalen:

Er wordt wel eens door anderen gezegd: jouw mond staat nooit stil. Vijftien minuten mijn mond houden, daar heb ik moeite mee. Als ik op de school waar ik werkte moest surveilleren tijdens een proefwerk, dan was dat een uitdaging. Het liedje ‘Blowing in the Wind’ heb ik tijdens een proefwerk hertaald. Als je een liedje vertaalt, dan neem je het gewoon letterlijk over. Als je hertaalt, dan moet je er soms net een draai aan geven, zodat het wat beter te begrijpen en persoonlijker is. De inhoud van het verhaal moet wel het zelfde blijven, dan klopt het.” Harry Muyres

Harry Muyres over plezier:

Hoeveel ik ook aan mijn hoof heb: op het moment dat ik die gitaar op mijn schoot pak en ik begin een liedje te zingen, ben ik alleen maar daar mee bezig. Ik kan dan helemaal afschakelen. Ik ben alleen maar met het liedje bezig, voor de rest is er niks. Dan zit je er helemaal in. Het is mijn hobby, mijn passie. Ik vind het heerlijk om met muziek mee bezig te zijn. Als je er zelf plezier aan hebt en de mensen vinden het leuk, dan is de cirkel volgens mij rond. Harry Muyres

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Het verhaal van Tosca bij Viva Classic Live

Het verhaal van Tosca bij Viva Classic Live

Óngerwaeg leert van Brenda in Lottum wat oculeren is

Óngerwaeg leert van Brenda in Lottum wat oculeren is

Roda JC – Jong FC Utrecht live op L1 Facebook

Roda JC – Jong FC Utrecht live op L1 Facebook

Limburg in Beweging - 13 augustus 2020

Limburg in Beweging - 13 augustus 2020

L1mburg Centraal - 12 augustus 2020

L1mburg Centraal - 12 augustus 2020

#WijZijnLimburg: Brigitte heeft er schoon genoeg van

#WijZijnLimburg: Brigitte heeft er schoon genoeg van

Logo 1Limburg

Programma's