Emil en de muziek: Gitarist Jörgen Koenen

Emil en de muziek: Gitarist Jörgen Koenen

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij liedjesschrijver en gitarist Jörgen Koenen.

Jörgen Koenen richt in 2012 zijn eigen pop- en rockband Blueminded op. Als voorprogramma is de band bewonderen bij concerten van o.a. Het Goede Doel en UB40. In 2016 verschijnt het debuutalbum Seize the day, dat in 2018 wordt opgevolgd door het album When lights fade. Koenen componeert alle nummers en speelt gitaar.

|

Jörgen Koenen over melancholie:

Ik ben van mezelf normaal gesproken wel redelijk positief, maar ik neig naar het luisteren naar melancholische muziek. Dat raakt me op de één of andere manier meer en dieper dan hele vrolijke deuntjes. Melancholische muziek komt harder bij me binnen. Iedereen maakt wel eens shit mee in zijn leven. Op de één of andere manier schrijf ik makkelijker over wat serieuzere, zwaardere zaken.

Jörgen Koenen over de jaren tachtig sound:

Er is zoveel goeie en heel veel verschillende soorten muziek gemaakt in de jaren tachtig. Zeker als je tussen de tien en twintig bent, dan neem je dat allemaal mee en blijf je dat meedragen. Ik heb gewoon iets met ‘the eighties’. Dat wil niet zeggen dat ik niet met de tijd mee ga; ik luister ook naar muziek van nu.

Jörgen Koenen over het creatieve proces:

Met niks beginnen, een liedje schrijven en met een groep jongens de studio in, professioneel opnemen en uiteindelijk met een product naar buiten komen: dat hele proces vind ik geweldig. Dat is nog mooier dan live spelen. Het opbouwen en creëren van iets en dan, als het af is: wauw, sjiek, dat hebben we toch maar zelf gemaakt.

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's