Emil en de muziek: Gitarist en zanger Guy Smeets

Emil en de muziek: Gitarist en zanger Guy Smeets

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij gitarist, singer-songwriter en producer Guy Smeets (1998). Hij maakt sinds zijn zevende muziek, geïnspireerd door de platenkast van zijn ouders.

|

Guy over een goeie song:

De basis van een song kan gemaakt worden met melodielijn en gitaar; vervolgens komt het stukje produceren erbij. Je voegt alleen maar dingen toe die het nummer sterker maken, en duidelijker maken waar het over gaat.

Guy over vroeger:

Iedereen zat op voetbal en turnen, maar ik stond voor 10.000 man op het podium. Ik ging veel om met volwassenen en werd door de jeugd niet begrepen, getreiterd en afgewezen. Dat kan me op bepaalde momenten raken, maar nu voelt het wel goed.

Guy over gevoel:

Ik ga gewoon op mijn eigen gevoel af en ik doe waar ik me goed bij voel. Ik denk dat dit de enige manier is om er echt te komen.

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's