Emil en de muziek: Gitarist Eddy Bopp

Emil en de muziek: Gitarist Eddy Bopp

Zaterdag 27 april

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij gitarist, producer, arrangeur en componist Eddy Bopp.

Eddy Bopp richtte zo’n veertig jaar geleden met vrienden de Nederlandstalige rockband Vandale op, waarmee hij nog steeds actief is. Ook was hij landelijk een begrip met de band Urban Heroes.

|

Eddy Bopp over Vandale:

Het was gewoon toeval. Het was de tijd van Toontje Lager en Doe Maar: iedereen kwam ineens met die Nederlandstalige dingen en wij waren de enige rockband daartussen. We speelden honderdzestig keer per jaar, we waren eigenlijk gewoon de vreemde eend in de bijt, maar iedereen vond het cool! Eddy Bopp

Eddy Bopp over zijn studio:

Ik hou hier echt van, ik kan er niks aan doen (…) De luxe die ik nu om mij heen heb; ik kan doen wat ik wil, ik heb geen beperkingen meer. Vroeger was het niet te betalen om de studio in te gaan, nu is het van: wat gaan we vandaag doen? Dit is mijn plek, ik heb echt mijn plek gevonden. Ik zou niks anders willen. Eddy Bopp

Eddy Bopp over de perfecte sound:

Die krijg je door analoog en digitaal perfect te integreren, zodat je een warme sound hebt en toch de mogelijkheid hebt om digitaal snel te kunnen editen en werken. Ik ben knettergek op die mooie ouwe vintage dingen omdat die gewoon beter klinken. Weet je: if it's not broken, don't fix it. Het klinkt fantastisch, laat het zo! Eddy Bopp

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's