Emil en de muziek: Fluitiste Fabiënne van den Hombergh

Emil en de muziek: Fluitiste Fabiënne van den Hombergh

In Emil en de Muziek komen de talenten aan bod uit het nieuwe L1 TV-programma Talent & Co, waarin jonge mensen met een coach aan de slag gaan om hun talenten te verbeteren.

Deze keer is het de beurt aan Fabiënne van den Hombergh uit Herkenbosch.

Fabiënne is 16 jaar en zit op het Lyceum Schöndeln in Roermond. Ze is een zogenoemd multitalent. Fabiënne houdt meerdere ballen hoog. Ze zingt, speelt dwarsfluit, gitaar en piano en doet daarnaast nog aan kogelslingeren.

|

Dwarsfluit spelen gaat haar heel goed af en met kogelslingeren behoort ze tot de besten van Nederland. Ze gooit net geen 40 meter. Toch denkt ze muziekdocent te worden, want dan kan ze al die muziekinstrumenten blijven bespelen. De afwisseling is fijn, zegt ze, en ze is ook nog een perfectionist. Als het een niet lukt, dan kan ze zich even op het andere richten.

Ze heeft thuis een eigen muziekkamer en de omgeving hoort haar oefenen. Er klaagt nog niemand, vertelt haar moeder. Fabiënne wil graag een verhaal vertellen met de muziekstukken die ze speelt. Ze creëert een eigen wereld met haar muziek en daar voelt ze zich prettig bij.

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's