Emil en de Muziek: Egid Ackermans

Emil en de Muziek: Egid Ackermans

Zaterdag 12 oktober

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij zanger en muzikant Egid Ackermans.

Egid Ackermans is sinds 2007 volop met Tiroler muziek bezig. Hij was de leadzanger, gitarist, presentator en entertainer van de Limburgse band Tirol Sound. Tegenwoordig staat hij als soloartiest op de planken. Hij covert hits van bekende artiesten uit het volkstümliche genre en maakt nieuwe, eigen nummers.

|

Egid Ackermans over Tiroler muziek:

Ik vond het echt heel gaaf, een soort guilty pleasure. Eerst schaamde ik me ervoor, maar van de andere kant: boeien! Nu ben ik echt megatrots dat ik Tiroler artiest ben. Ik ben gitarist, ik speel Tiroler muziek, ik draag een Lederhosen en ik ‘geef gaas’ op de bühn, klaar.

Ik heb het niet standaard in mijn auto opstaan, echt niet. Maar als ik het een week niet hoor, dan word ik chagrijnig. Man, laat me toch gewoon even met rust, geef me een plectrum en ik speel. Het boeit niet of het klinkt, ik wil dat gewoon even. Een oerdrang lijkt het wel. Dat doet muziek met mij. Het brengt de drang in mij naar boven om het goed te doen."
Egid Ackermans

Egid Ackermans over de Oktoberfeesten:

Groter zal het niet worden, maar het wordt wel meer. De grootste moet je niet willen zijn, wel de beste. Dat betekent een goeie locatie, ontzettend goeie bands en sfeer. In het oosten en hier bij ons heb je de ene Trachtenwinkel naast de andere. Als je in het westen komt, heeft iedereen een stoffen Lederhosen aan. Come on, je gaat toch niet naar een carnavalswinkel! Een collega heeft dat eens heel netjes verwoord: in het oosten en het zuiden van het land zijn de mensen gekleed en in het westen zijn ze verkleed. Egid Ackermans

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur op L1 Radio.

Ontdek hier eerdere afleveringen van L1 Cultuurcafé

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

Man die zijn dode moeder in huis verborg weer voor de rechter, traumahelikopter naar ernstig ongeval, tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals en politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades. Dit en meer in onze 1Lunch.

Programma's