Emil en de muziek: Drummer Mick Gravéé

Emil en de muziek: Drummer Mick Gravéé

Zaterdag 17 november

Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz wil het geluid van Limburgse muzikanten ‘vangen’ in de radioserie Emil en de muziek.

Deze keer gaat hij op bezoek bij Mick Gravéé in Geleen. Hij heeft zijn eigen muzieklespraktijk in Roermond en Geleen, begeleidt bekende artiesten in binnen- en buitenland, geeft clinics, maar is vooral drummer. En de zoon van zanger/muzikant Ed Gravéé.

|

Toen hij drie was, kreeg hij zijn eerste drumkit, omdat de pannen eraan gingen. Het zat er al vroeg in bij Mick.

Als docent is hij heel streng in timing, maar ook let hij op techniek en sound. In Emil en de Muziek een lesje drummen. Want wat zijn 'ghost notes' eigenlijk? Van fusion grooves tot progressieve metal met double bass, Mick Gravéé is van vele markten thuis.

"Het is echt wel keihard werken, veel lesgeven en veel reizen als Limburger naar boven de rivieren en over de landsgrenzen voor optredens. Maar het heeft me veel gebracht. Ontmoetingen en zelfs spelen met mensen van wie je vroeger cd's in je cd-rekje had staan, het is de ultieme hobby die mijn werk is geworden. De ideale baan en uitlaatklep", zegt Mick Gravéé. "Ik zei als kind al dat ik later drummer zou worden. En ik ben het geworden. Dat past gewoon."

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's