Emil en de muziek: Bryan Stelten

Emil en de muziek: Bryan Stelten

​Radiomaker en muzikant Emil Szarkowicz heeft zich ten doel gesteld om het geluid van Limburgse muzikanten te ‘vangen’ in de radioserie Emil en de Muziek. Deze week ging hij langs bij componist, arrangeur en producer Bryan Stelten.

Bryan Stelten speelt keyboard en accordeon, maar zijn belangrijkste instrument is het muziekprogramma op zijn computer. Stelten maakt orkestbanden op maat voor artiesten Nederland, Duitsland en België, componeert eigen muziek en arrangeert bestaande liedjes.


|

Bryan Stelten over zijn carrière:

Ik wilde vroeger een eigen singeltje maken en toen kwam ik bij iemand in de studio terecht. Ik dacht: dat kan ik ook, dat wil ik ook. Waarom zou ik het niet gewoon gaan doen? Toen heb ik zo'n programma aangeschaft, daar twee jaar les in gehad en voor de rest is het heel veel YouTube kijken en heel veel uitproberen. Aanvankelijk met nog een baan ernaast en nu doe ik dit fulltime

Bryan Stelten over orkestbanden:

Heel veel mensen denken: wat is een orkestband eigenlijk? Een orkestband is hetzelfde als een karaoke versie, in principe een volle muziekband zonder de leadzang van de zanger waarmee een artiest kan optreden.

Bryan Stelten over muziek als hobby:

Op de één of andere manier is het een uitlaatklep. De één heeft dat met voetbal, de ander met vissen en ik heb dat met muziek maken. Het is een uit de hand gelopen hobby, zo zie ik het nog steeds. Ik ga niet naar mijn werk, maar ga lekker de hele dag hobbyen.

Emil en de Muziek

Iedere zaterdag in L1 Cultuurcafé. 
Meer Emil en de Muziek op L1.nl/Emil-en-de-Muziek

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's