Einzelgängeroptocht 2016 opnieuw naar Rimburg

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De tweede editie van Einzelgängeroptocht vindt op zondag 6 maart 2016 opnieuw plaats in Rimburg, gemeente Landgraaf.
De organisatie ligt, net als in 2015, in handen van C.V. De Wespelle. De Einzelgängeroptocht is een optocht puur voor einzelgänger, eenlingen en faatse uit heel Limburg en vindt ieder jaar plaats met halfvasten.
“Het oorspronkelijke idee om van de Einzelgängeroptocht een rondreizend circus langs Limburgse kleine kernen te maken blijft gehandhaafd,” zegt vastelaoves-redacteur Tom Doesborg. “We willen nu alleen nog een beetje schaven aan dit nieuwe concept en dat kan het beste als de lokale omstandigheden gelijk blijven. We willen onder meer de camerastandpunten en geluidsregistratie verbeteren. Na de editie van 2016 staan de puntjes definitief op de i en trekken we de provincie in.”
Verschillende andere Limburgse dorpen van maximaal 1111 inwoners hebben inmiddels interesse getoond in het organiseren van de Einzelgängeroptocht. “Daar zijn we heel blij mee,” aldus Doesborg. “We stappen op korte termijn met de gehele L11 Alaaf-redactie in een auto en gaan die dorpen onaangekondigd bezoeken. Daarna gaan we ons hoofd breken op het aanwijzen van de locatie voor 2017. Groot voordeel is dat die organisatie volgend jaar al kan meekijken in Rimburg.”
“Na de overweldigende reacties dit jaar zijn we enorm blij dat de Einzelgängeroptocht nog een keer naar onze gemeente terugkeert”, vertelt wethouder Kelly Regterschot van de gemeente Landgraaf. “We schrijven ons hierbij ook meteen in als organisator voor de 11e editie in 2025. Die jubileumeditie moet gewoon naar Rimburg!”
Rimburg is onlangs door het team van L11 Alaaf officieel benoemd tot ‘Einzelgängeroptoch dörp’. Aan C.V. De Wespelle en de gemeente Landgraaf is een plaquette overhandigd die op een markante plaats in het dorp aan de muur geschroefd kan worden.
De inschrijving voor deelnemers voor de volgende editie opent op maandag 11 januari 2016 om 11:11 uur. Er worden opnieuw 111 Einzelgänger toegelaten. L1 gaat de top 3 van 2015, Frank Hoenen uit Oirsbeek, Robert Buckx uit Berg aan de Maas en Sjir Hoepermans uit Kerkrade officieel uitnodigen voor de optocht van 2016.
L1 heeft een speciale vastelaoves-website: L11Alaaf.nl. L11 Alaaf heeft een gratis app en is ook te vinden op Facebook en Twitter.
Uitzendingen zijn terug te bekijken en te beluisteren via L1.nl.