Eerstejaars studenten organiseren maatschappelijk verantwoord evenement

Eerstejaars studenten organiseren maatschappelijk verantwoord evenement

Elf eerstejaars studenten aan de Hogere Hotelschool in Maastricht organiseren een maatschappelijk verantwoord evenement. Het doel van het evenement is bewustwording bij ‘millenials’ creëren rondom het huidig verspillingspatroon.

Daarnaast willen zij hen bijbrengen hoe ze verstandiger met geld kunnen omgaan in combinatie met minder verspilling. Het evenement staat hierdoor in het teken van verspilling van voedsel en het bestedingspatroon van de Millennials. Op 19 december 2018 wordt aan de Hogere Hotelschool te Maastricht samen met de Voedselbank een kerstmarkt georganiseerd. Op deze markt wordt informatie op een bijzondere manier overgebracht.

De Voedselbank is zich bewust van het probleem en daarom slaan zij samen de handen in één om geld op te halen voor de minder bedeelden onder ons. Tijdens de kerstmarkt vindt er een walking dinner proeverij plaats die in het teken staat van groenten en fruit en zorgen de studenten ervoor dat het ultieme kerstgevoel aanwezig is.


De studenten zijn heel erg actief bezig met het organiseren van het evenement: zo proberen zij veel sponsoren te werven in Maastricht en hebben zij ook ‘een challenge’ gemaakt waarbij de gasten zich gaan bezighouden met een recept gemaakt van een groente/fruit. De winnaar van de challenge ontvangt een 3-gangen lunch voor twee personen bij Hotel Derlon in Maastricht.

Voor meer info zie onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/events/302180797046867/permalink/320070428591237/

Al onze winst gaat naar de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Op deze manier willen de studenten hun steentje bijdragen aan een mooie kerst voor de vele mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Heb jij net zo’n mooi initiatief of wil jij ook samen met je collega’s, vrienden, school of vereniging in actie komen voor de Voedselbank? Meld dan je actie aan op www.l1.nl/voedselbank of mail naar voedselbank@l1.nl.

L1 Samen voor de Voedselbank

Het boodschappenlijstje, alle acties, online doneren en nog veel meer info vind je op L1.nl/Voedselbank


Vragen, initiatieven of ideeën? Voedselbank@L1.nl

Logo 1Limburg

Programma's