Eerste lezing Theaterproductie ‘Pinkpop’ in Plat-eweg

Eerste lezing Theaterproductie ‘Pinkpop’ in Plat-eweg

De nieuwste theaterproductie van Toneelgroep Maastricht gaat op zaterdag 8 april in première in Theater de Maaspoort in Venlo. De voorstelling met de titel 'Pinkpop' is een theaterstuk gebaseerd op het oudste popfestival van Europa, gelardeerd met een flinke scheut muziek, live gespeeld door Rowwen Hèze.

Thema in de voorstelling zijn de herinneringen van een echtpaar waarvan de man langzaam maar zeker zijn geheugen verliest.

Acteurs zijn onder meer Suzan Seegers, Henriëtte Tol en Huub Stapel. Onder toeziend oog van de hele crew was er afgelopen maandag een zogenaamde 'eerste lezing'.

De acteurs lezen voor het eerst hardop de toneelteksten uit het script. Ook het decor- en kledingontwerp wordt door de bedenkers gepresenteerd. Erbij zijn alle betrokkenen, vertegenwoordigers van de pers, maar ook mister Pinkpop Jan Smeets die de verrichtingen met een kritische blik volgt.

Jan Smeets en Servé Hermans
Jan Smeets en Servé Hermans

Aan het woord komen regisseur Servé Hermans, Pinkpopdirecteur Jan Smeets en hoofdrolspeler Huub Stapel. Ook muzikaal gezien geeft Rowwen Hèze al een piepklein kijkje in de keuken.

|

Meer Pinkpop

Première van ‘Pinkpop’ is op zaterdag 8 april in de Maaspoort in Venlo. Tot die tijd wordt er intensief gerepeteerd door cast en crew.

Op L1 TV is er uitgebreid aandacht voor de voorbereidingen en de achtergronden van het stuk in de vorm van de documentaire reeks 'Pinkpop: Hoe het festival een podium krijgt'.

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

|

Logo 1Limburg

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Het achterlaten van een fiets bij een kasteelvijver in Tegelen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor heel wat consternatie gezorgd. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen, omdat gedacht werd dat er iemand te water was geraakt.

Programma's