Eenmalige projecten drukken resultaat

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Weliswaar een licht herstel van de reclameverkoop, maar hoge extra programmakosten door een aantal grote eenmalige evenementen als Floriade en WK Wielrennen. Vooral daardoor heeft L1 het jaar 2012 afgesloten met een negatief resultaat. Dit blijkt uit het
2012 was voor L1 een jaar vol beweging. De omroep speelde sterk in op het veranderende mediagebruik van het publiek op nieuwe platforms, met de ontwikkeling van apps voor smartphones en tablets en de doorontwikkeling van L1-activiteiten op social media. En het bedrijf startte een kostenbesparingsprogramma voor 2013 en volgende jaren, om ruimte te creëren voor nieuwe ontwikkelingen en initiatieven.
Het resultaat voor belastingen uit gewone bedrijfsuitoefening kwam uit op een verlies van      € 284.368,-* (In 2011 behaalde L1 een positief resultaat van € 3.861,-*). De totale landelijke en regionale reclameomzet kwam in 2012 iets hoger uit dan het jaar daarvoor.
Rob Stevens, algemeen directeur L1: “Onze ambities voor de komende jaren blijven hoog, ook met allerlei verwachte ontwikkelingen in medialand. Ondanks het feit dat de inkomsten meer dan ooit onder druk staan, werkt L1 verder aan haar toekomst.
Wij verwachten dat de regionale omroep zich ontwikkelt van een zender naar een informatie- en communicatieplatform. De inzet van diverse platforms is noodzakelijk, waarbij rekening gehouden moet worden met onder druk staande bereikcijfers van de traditionele media radio en televisie. Daartegenover zal het bereik van andere platforms de komende jaren stijgen, met name het bereik via apps. Het totale bereik van L1 over alle platforms gezamenlijk wordt dan ook steeds belangrijker in plaats van het bereik per medium.”
Op politiek gebied werkt L1 hard aan het waarborgen van een bestuurlijke en redactionele zelfstandigheid van de regionale omroep. De door het kabinet aangekondigde efficiencykorting vanaf 2016 onderstreept de noodzaak tot het zoeken naar samenwerking met andere mediabedrijven. L1 heeft hierbij tot doel een blijvende verankering in de provincie, met behoud van de Limburgse identiteit.
*De genoemde cijfers betreffen de samengevoegde resultatenrekening van L1.
Het volledige jaarverslag is na te lezen op www.L1.nl/jaarverslag2012.