Een recept voor eetbare aarde

Afbeelding ter illustratie © Thinkstock
Komkommernaaktslak, watermeloenworm en sojascheut. Op Cultura Nova worden heerlijke recepten bereid!

Ingrediënten

2 komkommers
7 cl ponzu saus
¼ watermeloen
5 cl teriyaki
200 gram sojascheuten
3 cl rode bietensap
10gram miso yuzu pasta
3 cl sesamolie
Een plastic buis met een diameter van 2 cm

Bereiding

Halveer de komkommers en steek de zaadlijsten er uit door middel van een buis. Verdeel de zaadlijsten in drie stukken van ongeveer 5 cm, marineer ze met 5 cl ponzu.
Schil de watermeloen en snij hem in lange reepjes van een pink dik. Marineer de reepjes met teriyakisaus. Bak de sojascheuten kort op met sesamolie.
Marineer ze met een mengsel van rode bietensap, 2 cl ponzu en mizo yuzu pasta. Trek de verschillende wormen vacuum en laat ze een nacht trekken in de koelkast.
Rol vervolgens de zaadlijsten van de komkommernaaktslak op, zo zien ze eruit als huisjesslakken

Klei van rode bonen

Ingredienten
300 gram rode bonen (uitgelekt(
2 g komijnzaad
1 mespunt cayennepeper
25 koriandertakjes 1 limoen
Grof zout
Bereiding
Verwarm de oven op 120 graden. Rooster het komijnzaad en pers de limoen. Mix alle ingrdienten samen in de blender. Verdeel een dunne laag van het mengsel op bakpapier en bak 40 minuten tot het halfdroog is en er uitzien als klei.

Aarde van zwarte olijf

Ingrediënten
65 g panko of broodkruim
100 g zwarte olijven
8 g inktvisinkt
Grof zout
15 erwtenscheuten

Bereiding

Mix de panko, de olijven, de inkt en het zout in de blender. Laat het mengsel kort drogen in de oven op 120 graden.
Leg een laag klei en aarde en schik daarop de wormen van komkommer, meloen en soja.
Werk af met een bovenlaag van aarde en enkele erwtenscheuten zodat de wormen nog zichtbaar zijn. Serveer door middel van een klein tuinschopje.