AvondGasten: Jorn en Ramon schrijven lied voor meer begrip van een depressie

AvondGasten: Jorn en Ramon schrijven lied voor meer begrip van een depressie

De vader van Jorn en Ramon Lucassen is al twintig jaar depressief. Jorn schreef een lied voor hem: Hey Pa hie bin ich dan!

"Onze vader is sinds 1994 met psychische klachten aan het lopen bij een huisarts vertelt Jorn in AvondGasten. "Het begon met burnout klachten. Daarna is de hele molen gaan lopen, met opnames, medicaties, noem maar op. Ik was toen een jaar of acht, negen. Het klinkt heel gek, maar je groeit er gaandeweg mee op".

Ramon herinnert zich minder van die eerste periode. Hij was toen pas 4 jaar oud.

Hij heeft het altijd verborgen weten te houden. Toen ik zelf volwassen werd, ben ik pas gaan beseffen dat pa een depressie had. Ramon Lucassen

De ouders van Jorn en Ramon hebben de depressie goed weten te verbloemen. De broers zijn in hun opvoeding niets tekort gekomen. Het ging er bij hen aan toe als bij elk ander gezin. Maar Jorn en Ramon hadden wel gewild dat de depressie bespreekbaar was gemaakt.

Jorn hoopt dat met het lied dat hij heeft geschreven dat zijn vader, maar ook anderen, uit een sociaal isolement kan halen.

Beluister het nummer

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Programma's