Een In Memoriam-uitzending voor Frans Scheepers in de Klassieke Avond van L1

Een In Memoriam-uitzending voor Frans Scheepers in de Klassieke Avond van L1

​In het concert van de Klassieke Avond van L1 op zondag 23 april, een In Memoriam-uitzending voor Frans Scheepers.

Dirigent, arrangeur en klarinettist Frans Scheepers is dinsdag 26 april 2016 op 65-jarige leeftijd gestorven. Scheepers begon als sopraansaxofonist in de Koninklijke Fanfare De Vriendenkring Montfort en als klarinettist bij de Koninklijke Harmonie Lentekrans Linne. Hij studeerde aan het Conservatorium Maastricht met de hoofdvakken klarinet, schoolmuziek en HaFa-directie. In 1984 behaalde hij zijn einddiploma.

Van 1976 tot 1994 was hij dirigent van de Koninklijke Harmonie Lentekrans Linne. Met dit orkest werd hij verschillende malen landskampioen binnen de Federatie van Katholieke Muziekbonden in Nederland, met het hoogtepunt in 1989 in de concertafdeling. Verder was hij dirigent van de Rooms Katholieke Gildenbondsharmonie Boxtel, met wie hij in de superieure afdeling Brabants kampioen werd.

Hij was dirigent van de Harmonie St. Caecilia Geulle, Harmonie De Vriendenkrans Heel en de Harmonie St.Caecilia Schinveld. Van 2001 tot 2004 was hij als dirigent verbonden aan de Harmonie Wilhelmina Wolder, Maastricht en was hij ook gastdocent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Scheepers is ook bekend door zijn arrangementen van klassieke werken voor harmonieorkesten. Hij was een graag gezien en spraakmakend panellid bij de live-radio-uitzendingen van de bondsconcoursen die werden uitgezonden door Omroep Limburg, de voorloper van L1.

In het concert vanaf 19:00 uur voornamelijk muziek door Lentekrans Linne onder leiding Frans Scheepers.

Fête-Dieu à Seville - Isaack Albéniz arr. Lucien Cailliet
Door de Kon. Harmonie Lentekrans Linne onder leiding van Frans Scheepers

Deel 3 en 4 uit de 4 Letzte Lieder - Richard Strauss Arr. Frans Scheepers
Door de Kon. Harmonie Lentekrans Linne onder leiding van Frans Scheepers

Romeo & Julia - Tsjaikovski Arr. Frans Scheepers
Door de Kon. Harmonie Lentekrans Linne onder leiding van Frans Scheepers

Symfonie Brillante - Ida Gotkovski
Door de Kon. Harmonie Lentekrans Linne onder leiding van Frans Scheepers tijdens het bondsconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen van 1989

Candide - Leonard Bernstein
Door de Kon. Harmonie Lentekrans Linne onder leiding van Frans Scheepers

De avonturen van Harry Janos - Zoltan Kodaly Arr. Frans Scheepers
Solisten mezzo-sopraan Francisca Dukel, Michiel Weidner cymbalon. Samen met de Kon. Harmonie Lentekrans Linne onder leiding van Frans Scheepers tijdens het bondsconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen van 1989

Als afsluiter de Harmonie St. Ceacilia uit Geulle onder leiding van Frans Scheepers met Symphonic Marches - John Williams

Terugluisteren

Klassieke Gast

In Klassieke Gast blikken we samen met zoon Xavier Scheepers en dirigent Jan Cober terug op zijn werk en nalatenschap. Klik hier voor meer informatie.

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 de Klassieke Gast, aansluitend een concert. Meer over de Klassieke Avond ontdek je op L1.nl/KlassiekeAvond.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.