Dubbel Goud: Melissa Boekelman

Dubbel Goud: Melissa Boekelman

Een aantal Limburgse topsporters begint het jaar met een mooi en warm gevoel. Zij hebben de jaarwisseling namelijk voor het eerst als papa of mama gevierd, zoals bijvoorbeeld olympisch kogelstootster Melissa Boekelman uit Sittard. Zij werd moeder van dochter Tess. Onze serie 'Dubbel Goud' geeft een inkijkje over het moederschap in combinatie met topsport.

Kogelstootster Melissa Boekelman heeft er een grote fan bij: dochter Tess gaat maar al te graag mee naar de trainingen. Terwijl de baby rustig op het zachte hoogspringkussen ligt, oefent Boekelman haar techniek. "Inmiddels is ze ouder dan zes maanden en vindt ze het prima om mee te gaan naar de hal."

De 33-jarige Boekelman haalde in haar carrière twee keer de Olympische Spelen. Een keer ging ze mee naar Sotsji als reserve-remster van het bobsleeteam, en twee jaar later in 2016 deed ze mee als kogelstootster tijdens de spelen van Rio. De spelen van Tokyo moest ze missen na het afscheuren van een achillespees.

Parijs
Boekelman heeft na haar bevalling eind maart de trainingen weer volledig hervat. Haar uiteindelijke doelstelling is om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs. "Daar droom ik wel van maar ik doe wel alles met kleine stapjes. Ik ga eerst eens kijken hoe het gaat, maar Parijs is wel het ultieme doel. Ik moet ook rekening houden met Tess en kijken hoe het fysiek met mezelf gaat. Maar ik hoop wel dat het gaat lukken."

Techniek
Boekelman kreeg de laatste jaren veel te maken met blessureleed. Zo scheurde ze zowel haar linker als haar rechter achillespees af en werd dus twee keer geopereerd. Mede daarom wil Boekelman haar techniek aanpassen. Voorheen gebruikte ze de aanglijdtechniek, waarbij ze met de rug naar het veld glijdt richting de stootring. Ze wil dit samen met haar trainer en partner Tom Corstjens veranderen in de draaitechniek. Dan glijdt ze niet naar de stootrand, maar maakt in de ring anderhalve draai. "Kijk maar naar Jessica Schilder, zij doet het erg goed en werd Europees kampioen met de draaitechniek. We dachten er al langer over na, maar nu gaan we het echt trainen."

Meer Dubbel Goud

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal

De Stemming: onvrede op het platteland

De Stemming: onvrede op het platteland

Ons Orkest - aflevering 1

Ons Orkest - aflevering 1

Limbourgeois: kunstenaars aan de slag met thema 'boom'

Limbourgeois: kunstenaars aan de slag met thema 'boom'

Column Jos van Wersch: Dark horse Wim Hillenaar

Column Jos van Wersch: Dark horse Wim Hillenaar

Postbus 31 - 26 maart 2023

Postbus 31 - 26 maart 2023

Venloop zondag 26 maart te zien op L1 TV

Venloop zondag 26 maart te zien op L1 TV

Programma's