Donderdag 15 december: Wietpas is welkom in Limburg

Donderdag 15 december: Wietpas is welkom in Limburg

De omstreden wietpas blijkt voor veel Limburgers toch een oplossing te bieden tegen drugsoverlast. Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd onder het EenVandaag Opiniepanel. Tweederde (65%) van de deelnemers noemt de invoering een goede zaak. Bijna de helft (49%) denkt dat de overlast, zoals handel op straat, hierdoor zal afnemen.

Minder te spreken zijn de Limburgers over de invoeringsdatum. 74% vindt dat de wietpas in heel Nederland tegelijk moet worden ingevoerd. Vandaag is bekend geworden dat de pas in Limburg niet op 1 januari, maar op 1 mei. De rest van Nederland volgt pas op 1 januari 2013. In de uitzending een gesprek hierover met Marc Josemans, voorzitter Coffeeshops Maastricht.

Verder te gast: Jos van Rey. Morgen neemt hij afscheid van het Limburgs Parlement. Hij is dan 17 jaar Statenlid geweest. Dit jaar is hij gekozen tot Eerste Kamerlid voor de VVD en in Roermond is Van Rey wethouder. Naar hem loopt een integriteitsonderzoek of hij de gedragscode van de gemeente heeft overschreden.

Presentatie: Jan de Koning.

Logo 1Limburg

Programma's