Documentaire Mannen in Zwart wint prijs

Documentaire Mannen in Zwart wint prijs

De L1-documentaire Mannen in Zwart heeft een prijs gewonnen. Tijdens de uitreiking van de Dutch Live Entertainment Production Awards werd de onderscheiding overhandigd.

Mannen in Zwart gaat over de mannen die bij grote concerten zorgen dat achter de schermen alles loopt zoals 't moet lopen.

"Wat deze docu heel goed laat zien is met hoeveel toewijding en professionaliteit de mensen achter de schermen te werk gaan, en hoe zwaar dit leven kan zijn," zo staat in het juryrapport.

De documentaire brengt volgens de jury perfect in beeld wie met de jaarlijkse productie-prijzen worden geëerd. "Daarom hebben we speciaal voor deze documentaire een Spotlight Award in het leven geroepen om zowel de mensen als de documentaire uit de schaduw te trekken."

Er werden meerdere prijzen uitgereikt. Zo kreeg Joop van den Ende een Special Achievement Award uit handen van Simone Kleinsma. En de prijs Production of the Year ging naar Vliegende Vrienden van Amstel Live.

Op de foto in het midden regisseur/cameraman Sander Selen en audio-man Jo Smeets (rechts). Links staat Ton Derks, die bij de hoofdredactie met idee kwam voor de documentaire. Mannen in Zwart ging dit jaar in premiere tijdens het Limburgs Film Festival. Met Pinksteren is de documentaire opnieuw te zien op L1 TV.

Logo 1Limburg

Programma's