Limburg Doc: Het Verdrag van Maastricht, 25 jaar later

Limburg Doc: Het Verdrag van Maastricht, 25 jaar later

Zaterdag 4 februari om 18:00 uur, zondag 5 februari om 11:00 en 13:00 uur

Het boek en de documentaire “Het Verdrag van Maastricht, 25 jaar Later” zijn de afgelopen week gepresenteerd in Maastricht.

Daarin wordt met een aantal hoofdrolspelers die destijds waren betrokken bij het Verdrag van Maastricht, waar de basis voor de euro werd gelegd.

De documentaire is gemaakt door Maarten van Laarhoven en Jo Cortenraedt.

Jo Cortenraedt over de docu

|

Europese toppolitici van toen en nu vertellen over wat er destijds achter de schermen allemaal gebeurd is en wat de impact van het Verdrag is op het Europa van vandaag.

Met onder meer interviews met de toenmalige Duitse minister van Financiën Theo Waigel, zijn Nederlandse collega Wim Kok en hun toenmalige collega Jean-Claude Juncker, die tegenwoordig voorzitter is van de Europese Commissie.

Ook zijn in de documentaire nooit eerder uitgezonden archiefbeelden te zien van de historische Eurotop op 9 en 10 december 1991 in Maastricht en de ondertekening van het daaruit voortkomende Verdrag van Maastricht in het Gouvernement op 7 februari 1992.

Terugkijken

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Derde hittegolf van dit jaar: hele week warm

Derde hittegolf van dit jaar: hele week warm

Na een warm weekend, blijft het ook deze week tropisch warm. Het wordt maandag 31 tot 33 graden en dit betekent dat onder andere bij het KNMI-weerstation Arcen officieel sprake is van een hittegolf.

Programma's