Documentaire DeWolff op L1

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
L1 heeft een tv-documentaire laten maken over de veelbelovende Limburgse band DeWolff.
De band is 1,5 jaar gevolgd. DeWolff is een psychedelische bluesrockband, opgericht in 2007 in Geleen. De bandleden zijn Pablo van de Poel, zijn broer Luka van de Poel en Robin Piso.
De website ZwartGoud schrijft over de film: "Bijzonder zijn de beelden van de optredens. De afwisseling van rake close ups met slowmotion maakt ze net even anders en spannender dan wat je normaal ziet van concerten op de Nederlandse televisie. Mooi voorbeeld hiervan is de opname van het nummerDiamonds in De Nieuwe Nor in Heerlen. Toch isDeWolff allesbehalve een standaard muziekdocumentaire. Dat er geen ‘deskundigen’ aan het woord komen die de muziek van commentaar voorzien werkt bevrijdend, temeer omdat de openheid waarmee de bandleden over hun persoonlijke beslommeringen vertellen de film meer diepte geeft."
De cameraploeg filmt stug door wanneer de jongens een uitbrander krijgen van manager Ron Engelen, inclusief het weerwoord van bandlid Piso. Vader Patrick van de Poel spreekt in een ander fragment zijn beide zonen thuis aan de eettafel vermanend toe: ‘Dit was zeker jullie Led Zeppelin-moment’.
Regisseur is Carin Goeijers. Deze documentaire kon L1TV laten maken dankzij steun van het Mediafonds.