Docfest: ontbijt met première nieuwe L1-docu

Docfest: ontbijt met première nieuwe L1-docu

Op het documentairefestival Docfest in Maastricht is zondag 18 september de voorpremière van Letste Limburger in LA, een nieuwe film die Hans Heijnen maakte voor L1.Speciaal voor de kijkers en luisteraars van L1 gaat het festivalterrein zondagochtend eerder open voor een ontbijtsessie, waarbij ook regisseur Hans Heijnen aanwezig is.

L1 heeft de rubriek Limburg Doc en biedt daarmee podium aan (jonge) Limburgse filmmakers. Een aantal documentaires uit deze reeks is te zien tijdens de tweede editie van Docfest.

Ontbijtprogramma
U wordt om 10:00 uur verwacht. In de Foodgarden (naast de Pathé-bioscoop aan de Boschstraat in Maastricht) staat een puur en gezond ontbijt klaar. Onno Hoes (voorzitter van Stichting Docfest) en de organisatoren vertellen iets over het documentairefestival.

Verder kijkt u naar de voorpremière van Letste Limburger in LA. De film gaat een week later officieel in première tijdens het Nederlandse Film Festival. Aansluitend is er een vraaggesprek met de regisseur, onder leiding van L1-cultuurredacteur Wouter Nelissen.

Het ontbijt begint om 10.00 uur. Om 12.30 is het programma afgelopen, maar u kunt aansluitend uiteraard meer documentaires gaan kijken en genieten op het festivalterrein.

Reserveer uw plek
De speciale prijs voor kijkers en luisteraars van L1 voor het ontbijtprogramma is 12,50 euro. Aanmelden kan via L1@docfest.eu, o.v.v. 'Kijkersactie'. Vermeld uw na(a)m(en), e-mailadres en adres. Het bedrag betaalt u op het festival.

Docfest vindt plaats van 15—18 september, aan het Sphinxcour in Maastricht (naaste Pathé bioscoop).

Letste Limburger
De documentaire Letste Limburger in LA gaat over de oom van maker Hans Heijnen. De 85-jarige oom Frank woont al 61 jaar in Amerika, maar het verlangen naar Limburg lijkt steeds groter te worden. Wat doet het met Frank nu hij zich realiseert dat hij destijds misschien wel een foute keuze heeft gemaakt door te emigreren?

L1 Cultuurcafé
In L1 Cultuurcafé sprak Wouter Nelissen met Richard Dols & Ron van der Bolt, artistiek & zakelijk leiders Docfest:

Logo 1Limburg

Programma's

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.