Dit zijn de meest bekeken filmpjes van #WijZijnLimburg

Dit zijn de meest bekeken filmpjes van #WijZijnLimburg

Wat zijn de meest inspirerende Limburgse initiatieven?

Vandaag wordt op het #WijZijnLimburg festival het project bekend gemaakt dat de meeste stemmen kreeg van het publiek.

Dit zijn in ieder geval de best bekeken filmpjes van #WijZijnLimburg. Waarbij de reportage van de winnaar 313.000mensen bereikte, 1100 keer gedeeld werd, en 3100 likes kreeg.

Wie dat is, zie je in onderstaand filmpje

En hier bekijk je de reportages van de kandidaten afzonderlijk

Afferden redt de huisarts

Huisarts Hans Peter Jung wilde het anders gaan doen in zijn praktijk in Afferden. Hij wilde meer tijd voor zijn patinten en maakte daarover afspraken met de verzekering. En hij kijkt verder dan de lichamelijke klachten. Gezellig samen zijn blijkt heel belangrijk voor een gezonde oude dag.


Jong in de ouderenzorg

Bram Pollaert bezoekt iedere woensdagmiddag zorgcentrum Bosscherhof in Herkenbosch.


De achtbaan tussen hoofd en hart

Judith Weekers uit Meijel leidt zelf aan een hersentumor, en zet zich in om meer onderzoek naar de ziekte mogelijk te maken. Om families in de toekomst een kans te geven.


Documentaire over dementie

filmmaker Ruud Lenssen uit Broekhuizenvorst maakt een film over zijn vader en moeder, die worstelen met de dementie van pa. Om het proces van dementie uit de taboesfeer te halen, en bespreekbaar te maken.


Allelujah & Alaaf

Ondanks zijn syndroom van Down is Jos van de Pas een zeer gewaardeerd medewerker in de kerk. Dit jaar werd hij een volwaardige prins carnaval in Chevremont.


With a little help from my friends

Mathon van Eijsden nam zijn gehandicapte vriend Glenn op sleeptouw om samen de monsterlijke Ironman van Maastricht te volbrengen. Na 15 uur zwemmen, fietsen en lopen haalde het tweetal de finish.


Het project #WijZijnLimburg is bedoeld om Limburgers te inspireren met initiatieven en acties van andere provinciegenoten. De ambitie is om Limburg te verbeteren op het gebied van gezondheid en van werkgelegenheid. Niet met een vermanend vingertje, maar door inspirerende initiatieven van andere Limburgers te laten zien.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Was #WijZijnLimburg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's